FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biskupijsko spomen-hodočašće u Vukovaru

VUKOVAR,30. listopada 2004.(Hina)) - Vjernici Đakovačko-srijemskebiskupije danas su u Vukovaru bili na Petome spomen-hodočašću,održanom pod geslom "Ubijeliše svoje haljine u krvi Jaganjčevoj".
VUKOVAR,30. listopada 2004.(Hina)) - Vjernici Đakovačko-srijemske biskupije danas su u Vukovaru bili na Petome spomen-hodočašću, održanom pod geslom "Ubijeliše svoje haljine u krvi Jaganjčevoj".

Na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata vjernici, koji su stigli iz svih dekanata i župa Đakovačke i srijemske biskupije, sudjelovali su u molitvi križnog puta koji su ove godine sastavili i predmolili hrvatski branitelji iz župa Valpovačkog dekanata.

Svečanu euharistiju u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova predvodio je biskup đakovački i srijemski msgr. Marin Srakić. Molilo se za mir, povratak prognanika, za napaćene i u ratu stradale, te za sve one koji teško žive.

Tijekom euharistije vjernici su predali darove prikupljene po dekanatima Đakovačke i srijemske biskupije za potrebe socijalno ugroženih Vukovaraca.

Ove je godine Spomen-hodočašće vjernika Đakovačke i srijemske biskupije u Vukovaru proteklo u ozračju proslave Godine svetih srijemskih mučenika, a 1700. obljetnica srijemskih mučenika proslavljena je 26. listopada u Srijemskoj Mitrovici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙