FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AFGANISTAN: NOVO NASILJE NAKON IZBORA

KABUL, 16. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Šest osoba, uključujućitroje djece i dva američka vojnika, ubijeno je u Afganistanu tjedandana nakon izbora koji bi trebali donijeti mir toj nemirnoj zemlji.
KABUL, 16. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Šest osoba, uključujući troje djece i dva američka vojnika, ubijeno je u Afganistanu tjedan dana nakon izbora koji bi trebali donijeti mir toj nemirnoj zemlji.

Djeca i policajac poginuli su u petak u eksploziji bombe u jugoistočnom dijelu zemlje, izjavili su očevici u subotu.

Glasnogovornik američke vojske objavio je da su dva američka vojnika ubijena, a tri ozlijeđena u bombaškom napadu u četvrtak.

Izvješća o najnovijem valu nasilja uslijedila su u vrijeme prebrojavanja glasačkih listića s predsjedničkih izbora, koje je nakratko prekinuto u petak zbog početka svetog muslimanskog mjeseca Ramazana.

Visoki odziv na prošlotjedne izbore, koje će najvjerojatnije dobiti aktualni predsjednik Hamid Karzai, ocijenjen je odlučujućim trenutkom političke tranzicije Afganistana prema demokraciji.

Izostanak značajnijih napada talibana i njihovih islamističkih saveznika uoči izbora smatra se velikim uspjehom Sjedinjenih Država, afganistanskih vlasti i snaga NATO saveza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙