FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCHROEDER POZDRAVIO RAD MIROVNIH SNAGA U AFGANISTANU

KABUL, 11. listopada 2004. (Hina/DPA) - Njemački kancelar GerhardSchroeder pozdravio je u ponedjeljak, prilikom posjeta Kabulu, radmirovnih snaga u Afganistanu tijekom kazavši da su njihovi naporipomogli u izbjegavanju nasilja tijekom prvih slobodnih izbora u tojzemlji.
KABUL, 11. listopada 2004. (Hina/DPA) - Njemački kancelar Gerhard Schroeder pozdravio je u ponedjeljak, prilikom posjeta Kabulu, rad mirovnih snaga u Afganistanu tijekom kazavši da su njihovi napori pomogli u izbjegavanju nasilja tijekom prvih slobodnih izbora u toj zemlji.

Schroederov šestosatni posjet Kabulu uslijedio je samo dva dana nakon što su u Afganistanu održani prvi izravni predsjednički izbori na koje je sada pala sjena optužbi o prijevari.

Po svom dolasku u Kabul Schroeder je pozdravio rad njemačkog kontingenta koji broji 2.000 vojnika u sklopu Međunarodnih mirovnih snaga (ISAF). Kako je kazao, bez ISAF-a i njemačkih vojnika sigurnosna situacija ne bi dopustila održavanje izbora.

Schroeder je kazao da su snage ISAF-a spriječile bilo kakve veće sigurnosne probleme tijekom izbora što je dovelo do mirnog izbornog procesa i "političkog uspjeha".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙