FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BRITANIJA ĆE REFERENDUM O USTAVU EU ODRŽATI POČETKOM 2006.

LONDON, 29. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Britanski ministarvanjskih poslova Jack Straw rekao je u petak da će Velika Britanijareferendum o europskom Ustavu održati vjerojatno početkom 2006.godine, no nije želio potvrditi glasine da bi se glasovanje mogloodržati u ožujku te godine.
LONDON, 29. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw rekao je u petak da će Velika Britanija referendum o europskom Ustavu održati vjerojatno početkom 2006. godine, no nije želio potvrditi glasine da bi se glasovanje moglo održati u ožujku te godine.

"Još nije dogovoren točan datum i to djelomično ovisi o parlamentarnom procesu. Referendum će se vjerojatno održati početkom 2006. iz jednostavnog razloga što u jesen 2005. predsjedamo Europskom unijom i bilo bi gotovo nemoguće kombinirati vođenje predsjedništva s referendumom", rekao je Straw za BBC Radio iz Rima, gdje će čelnici 25 zemalja članica EU u petak potpisati prvi europski Ustav.

Sunday Telegraph objavio je početkom mjeseca da će Britanija referendum o Ustavu EU održati sredinom ožujka 2006., dva i pol mjeseca nakon što London preda palicu predsjedanja EU-om.

Posljednje ispitivanje javnog mišljenja pokazalo je da se 59 posto Britanaca protivi Ustavu, a lobiranje protiv Ustava najavio je i dobar dio britanskog tiska.

Straw je ipak izrazio uvjerenje da će ga Britanci, kako se diljem EU bude odvijala rasprava o tom pitanju, prihvatiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙