FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada pozdravlja potpisivanje Europskog ustava 29. listopada u Rimu

ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska Vlada pozdravljapotpisivanje Ugovora kojim se uspostavlja Ustav za Europu, te jeprivilegirana što može svjedočiti tom povijesnom događaju u Rimu 29.listopada, stoji u posebnoj Izjavi što ju je tim povodom danasdonijela Vlada.
ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska Vlada pozdravlja potpisivanje Ugovora kojim se uspostavlja Ustav za Europu, te je privilegirana što može svjedočiti tom povijesnom događaju u Rimu 29. listopada, stoji u posebnoj Izjavi što ju je tim povodom danas donijela Vlada.

Hrvatska Vlada dijeli vrijednosti, ciljeve i načela utkane u Ustavni ugovor, te ga drži vrijednim korakom u neprekidnoj izgradnji zajedničkog europskog života i budućnosti, stoji u Izjavi.

Vlada je izrazila spremnost početi pregovore za članstvo u EU, ističući da će Hrvatska kao buduća članica pridonijeti velikom projektu europske integracije i jačanju društava temeljenih na načelima mira, slobode, demokracije, poštivanju ljudskih prava, sigurnosti, solidarnosti i gospodarskoga napretka.

Premijer Ivo Sanader potvrdio je da će biti nazočan povijesnom događaju potpisivanja Europskog ustava u Rimu 29. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙