FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VUJANOVIĆ OČEKUJE KVALITETNO RJEŠENJE GRANICE S HRVATSKOM

PODGORICA, 29. listopada 2004. (Hina) - Crnogorski predsjednik FilipVujanović izjavio je u četvrtak navečer u Herceg Novom, kako očekujeda će se na "kvalitetan način riješiti pitanje granica Hrvatske i CrneGore i Hrvatske i Srbije" , prenosi u petak crnogorski tisak.
PODGORICA, 29. listopada 2004. (Hina) - Crnogorski predsjednik Filip Vujanović izjavio je u četvrtak navečer u Herceg Novom, kako očekuje da će se na "kvalitetan način riješiti pitanje granica Hrvatske i Crne Gore i Hrvatske i Srbije" , prenosi u petak crnogorski tisak.

U podgoričkim medijima se pojavila informacija kako je nakon nedavnog susreta predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića i srpskog predsjednika Borisa Tadića u Dubrovniku priopćeno da su se državnici složili da Prevlaka, nakon privremenog dogovora, u odnosima dvije države nije problem.

Tim povodom, na novinarsko pitanje da li je u tim razgovorima Tadić preuzeo ulogu crnogorskog predsjednika ili predsjednika državne zajednice, Vujanović je odgovorio kako "nikada ni u privatnoj komunikaciji koja je veoma intenzivna i u njegovim javnim nastupima nije prepoznao da Tadić želi na bilo koji način negirati državu Crnu Goru ili njene nadležnosti ili da predstavlja Crnu Goru".

Vujanović je naglasio kako vjeruje da su se Tadić i Mesić opredijelili da je pitanje Prevlake prestalo biti aktualno u smislu onoga što je bilo ranije i da je dobar način da se odnosi između dvije države riješe na kvalitetan način, po formuli koji je pronađena za Prevlaku.

"Želim da se također ono što su pitanja granica između Hrvatske i Srbije i Hrvatske i Crne Gore riješi na kvalitetan način", kazao je Vujanović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙