FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Misija MMF-a i izaslanstvo SCG-a: dogovor o ekonomskoj politici

BEOGRAD, 25. listopada 2004. (Hina) - Misija Međunarodnog monetarnogfonda i izaslanstvo Srbije i Crne Gore postigli su načelni dogovor uokviru četvrte revizije tekućeg trogodišnjeg financijskog aranžmana,odobrenog SCG u svibnju 2002. godine.
BEOGRAD, 25. listopada 2004. (Hina) - Misija Međunarodnog monetarnog fonda i izaslanstvo Srbije i Crne Gore postigli su načelni dogovor u okviru četvrte revizije tekućeg trogodišnjeg financijskog aranžmana, odobrenog SCG u svibnju 2002. godine.

Postignuta suglasnost o tekućoj i elementima ekonomske politike za 2005. godinu predstavlja temelj da odbor direktora MMF-a, ako donese pozitivnu ocjenu, u prosincu odobri SCG-u povlačenje nove kreditne tranše od oko 90 milijuna dolara, namijenjenih jačanju deviznih rezervi, priopćeno je danas iz Narodne banke Srbije.

Usuglašeno je i neophodno smanjenje vanjskotrgovinskog deficita kroz smanjenje proračunskog deficita, da se rast zarada kreće isključivo u skladu s kretanjem produktivnosti, te da se ubrza restrukturiranje gospodarstva i privatizacija. Na osnovi već iskazanog interesa za privatizaciju srpskih banaka, u 2005. godini bit će provedena privatizacija pet banaka.

Također, suglasni su i da u idućoj godini treba nastaviti restriktivnu monetarnu politiku kako bi se održala makroekonomska stabilnost.

U današnjem priopćenju Misije MMF-a pak ističe se očekivanje da inflacija, koja je sada u SCG između 12 i 13 posto, do kraja iduće godine bude jednoznamenkasta, kao i da se platni deficit svede na 12 posto BDP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙