FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DOVRŠENO SPAJANJE NOVE I DUBROVAČKE BANKE

ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - DOVRŠENO SPAJANJE NOVE I DUBROVAČKEBANKE
ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - DOVRŠENO SPAJANJE NOVE I DUBROVAČKE BANKE

HINA - Financijski servis

Dovršeno je spajanje Nove i Dubrovačke banke čime je nastala sedma po veličini banka na hrvatskom bankarskom tržištu, s aktivom od oko osam milijardi kuna te s oko 1100 zaposlenika.

Spojena banka od danas nastavlja poslovanje pod imenom i zaštitnim znakom Nove banke.

Povodom dovršetka pravnog i operativnog spajanja Nove i Dubrovačke banke u Dubrovniku su danas predstavnici banke održali konferenciju za novinare.

Kao domicilna banka Dubrovnika, neretvanskog kraja, Zadra, sjeverne Dalmacije, Istre i Siska Nova će banka svojim poslovanjem i korporativnom prisutnošću biti dijelom gospodarskog i društvenog prosperiteta tih regija, istaknuo je predsjednik Uprave Nove banke Damir Odak.

Nastanak Nove banke iz četiri regionalne banke bio je tehnološki izuzetno zahtjevan procesa koji je operativnim pripajanjem Dubrovačke banke danas uspješno završen, kazao je Odak.

Ovime se zaokružuje jedno od najsloženijih spajanja banaka na hrvatskom tržištu, započeto 2002. godine spajanjem tri regionalne banke - Dalmatinske, Istarske i Sisačke u Novu banku.

Sjedište Nove banke bit će u Zadru, a spajanjem se u cijelosti primjenjuje i njena nova organizacijska struktura, pri čemu će niz ključnih funkcija biti upravljački i operativno smješten u Dubrovniku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙