FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BRUXELLES: ŠTRAJK RADNIKA STIB-A I DHL-A

BRUXELLES, 29. listopada 2004. (Hina/AFP) - Opći štrajk Udrugetransportnih tvrtki u Bruxellesu (Stib) i prosvjed zaposlenika tvrtkeDHL u petak ujutro paralizirao je promet u Bruxellesu i onemogućioprilaze glavnom belgijskom gradu.
BRUXELLES, 29. listopada 2004. (Hina/AFP) - Opći štrajk Udruge transportnih tvrtki u Bruxellesu (Stib) i prosvjed zaposlenika tvrtke DHL u petak ujutro paralizirao je promet u Bruxellesu i onemogućio prilaze glavnom belgijskom gradu.

Zbog najavljenog 24-satnog štrajka na koji su pozvali sindikati javnih tvrtki tražeći zapošljavanje dodatnih vozača nisu vozili gradski autobusi ni tramvaji Stib-a. Čelništvo sindikata izvijestilo je da će na raspolaganju putnicima unatoč tomu biti nekoliko vlakova podzemne željeznice, no oni će voziti samo jednim odvojkom pruge koji vodi u središte grada.

Prema procjeni policije, u prosvjedu u samome povijesnom središtu grada sudjeluje oko tisuću zaposlenika tvrtke DHL i transportnih poduzeća, a prema procjeni sindikata njih oko 3.000.

Oni su se okupili da bi izrazili nezadovoljstvo politikom kuće prema kojoj bi do 2007. godine radna mjesta trebalo izgubiti oko 1.700 radnika. Od vlade istodobno traže da se angažira na poticaju aktivnosti u zračnoj luci u Bruxellesu, koja posluje iznimno loše nakon stečaja nacionalne zrakoplovne tvrtke Sabene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙