FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor sutra o sdp-ovu prijedlogu izmjena zakona o odvjetništvu

ZAGREB, 5. listopada(Hina) - Hrvatski će sabor sutra 10. sjednicunastaviti raspravom o SDP-ovu prijedlogu da se hitnim izmjenama Zakonao odvjetništvu proširi krug osoba kojima je Odvjetnička komora obveznaosigurati besplatnu pravnu pomoć.
ZAGREB, 5. listopada(Hina) - Hrvatski će sabor sutra 10. sjednicu nastaviti raspravom o SDP-ovu prijedlogu da se hitnim izmjenama Zakona o odvjetništvu proširi krug osoba kojima je Odvjetnička komora obvezna osigurati besplatnu pravnu pomoć.

Zastupnici SDP-a drže da je najnovije poskupljenje odvjetničkih tarifa postalo nepodnošljivo za socijalno ugrožene te predlažu besplatne odvjetničke usluge za stranke u postupcima kad se odlučuje o uzdržavanju djece, utvrđivanju očinstva i majčinstva i izboru s kim će dijete živjeti.

SDP također predlaže da se odvjetnička tarifa, koju utvrđuje i donosi Odvjetnička komora, primjenjuje od dana kad o njoj suglasnost izda Vlada, a ako suglasnost na novu tarifu bude uskraćena, da se primjenjuje sadašnja ili privremena tarifa koju donosi Vlada uredbom.

Vlada je pak u obrazloženju navela da ne podupire SDP-ov prijedlog jer svojim prijedlogom izmjena Zakona o odvjetništvu, koji je u izradbi, pitanja odvjetničkih tarifa želi riješiti na odgovarajući način.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙