FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za putnički promet otvoren GP Donji Miholjac

DONJI MIHOLJAC, 22. listopada 2004. (Hina) Granični prijelaz DonjiMiholjac - Dravaszabolsc, koji je godinu dana bio zatvoren zbogopsežnih građevinskih radova na mađarskoj strani, od danas se možekoristiti za putnički prijevoz, izvijestili su u Carinskoj ispostaviDonji Miholjac.
DONJI MIHOLJAC, 22. listopada 2004. (Hina) Granični prijelaz Donji Miholjac - Dravaszabolsc, koji je godinu dana bio zatvoren zbog opsežnih građevinskih radova na mađarskoj strani, od danas se može koristiti za putnički prijevoz, izvijestili su u Carinskoj ispostavi Donji Miholjac.

Svečanost otvaranja toga graničnog prijelaza, kada će biti otvoren za sav promet, bit će 28. listopada, priopćila je Policijska uprava osječko-baranjska.

Do službenog otvaranja graničnog prijelaza od danas je zapravo počelo neslužbeno prometovanje preko granice dviju država, ali isključivo za putnički promet i osobna vozila, ističu u donjomiholjačkoj carinskoj ispostavi. No, kako su istaknuli, tijekom proteklih godinu dana, koliko su trajali radovi na mađarskoj strani, prijevoz je bio dopušten samo tzv. vozilima s opasnim tvarima i to u noćnim satima. Inače, sav ostali promet odvijao se preko Baranjskog Petrovog Sela, što je 40 kilometara duži put.

Granični prijelaz Donji Miholjac - Dravaszabolcs jedan je od najfrekventnijih u Hrvatskoj, a godišnje preko njega prijeđe oko dva i pol milijuna putnika. No, kako ističu u carinskoj ispostavi Donji Miholjac, sada se promijenila situacija jer su prije nekoliko godina hrvatski državljani u velikom broju odlazili u Mađarsku u kupovinu, dok u posljednje vrijeme Mađari sve češće dolaze tim poslom u Hrvatsku.

Granični prijelaz Donji Miholjac - Dravaszabolcs otvoren je prije 30 godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙