FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JOŠ JEDAN HRVAT MOŽDA NESTAO U IRAKU

ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Ministarsto vanjskih poslova (MVP)zaprimilo je još jednu prijavu nestanka hrvatskog državljanina uIraku, a riječ je o vozaču kamiona Jakovu Krpanu o kojemu otac nemavijesti približno tri tjedna.
ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Ministarsto vanjskih poslova (MVP) zaprimilo je još jednu prijavu nestanka hrvatskog državljanina u Iraku, a riječ je o vozaču kamiona Jakovu Krpanu o kojemu otac nema vijesti približno tri tjedna.

Prema priopćenju iz ureda glasnogovornika MVP-a u Zagrebu, odmah po primitku dojave o nestanku, Ministarstvo vanjskih poslova je putem diplomatsko-konzularnih predstavništava počelo poduzimati potrebne mjere za prikupljanje informacija o nestalome Krpanu.

Nestanak Jakova Krpana, rođenog 17. kolovoza 1981. u Zagrebu, MVP-u je prijavio Petar Krpan, otac, koji strahuje da mu je sin nestao u Iraku.

Jakov je prije otprilike pet tjedana otišao u Njemačku radi utovara tereta u kamion, kazao je otac koji ne zna broj registarskih oznaka kamiona tipa MAN, ni za kojeg je prijevoznika njegov sin radio.

Posljednji put nakon preuzimanja tereta Jakov Krpan se javio prije otprilike tri tjedna s iračko-turske granice.

Iz ureda glasnogovornika potvrđeno je također da MVP intenzivno radi na prikupljanju informacija o hrvatskom vozaču kamiona Damiru Mikuliću kojega su Amerikanci navodno pritvorili jer je kamerom snimao američke baze i rutu kojom se kretao njegov konvoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙