FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUEHE: BUNDESTAG PROTIV SLANJA NJEMAČKIH VOJNIKA U IRAK

SARAJEVO,14. listopada(Hina) - Predsjednik vanjskopolitičkog odboraBundestaga Volker Ruehe usprotivio se u četvrtak mogućem slanjunjemačkih vojnika u Irak.
SARAJEVO,14. listopada(Hina) - Predsjednik vanjskopolitičkog odbora Bundestaga Volker Ruehe usprotivio se u četvrtak mogućem slanju njemačkih vojnika u Irak.

"Kancelar (Gerhard) Schroeder je već kazao kako se naše postrojbe neće slati u Irak ni sada ni ubuduće. Ja se s time u cijelosti slažem", kazao je Ruehe novinarima tijekom boravka u Sarajevu gdje predvodi izaslanstvo njemačkog parlamenta.

On je time istaknuo kako najava aktualnog njemačkog ministra obrane Petera Strucka da bi vlada u Berlinu mogla promijeniti dosadašnje tvrdo stajalište o nesudjelovanju u operacijama u Iraku, nema potporu u Bundestagu.

Ruehe, koji je ranije obnašao dužnost njemačkog ministra obrane, kazao je kako je odluka o slanju vojnika iz te zemlje u misije u inozemstvu u svakom slučaju u rukama Parlamenta.

Komentirajući najave da bi BiH mogla uputiti jednu postrojbu svojih pirotehničara u Irak, Ruehe je izjavio kako mu nije nakana davati savjete vlastima u Sarajevu što im je činiti na tom planu.

"Mislim ipak kako bi za BiH bilo pametnije koncentrirati se na rješavanje brojnih preostalih unutarnjih problema", kazao je predsjednik vanjskopolitičkog odbora Bundestaga.

Ruehe je također pozvao vlasti i građane BiH da ulože dodatne napore kako bi se ojačale strukture te države istaknuvši kako je to i interes međunarodne zajednice.

"Različita je brzina kojom se zemlje regijea približavaju euro-atlantskim strukturama, a pred BiH je očevidno još dug put", kazao je Ruhe.

Njemački su parlamentarci prije boravka u Sarajevu posjetili Tiranu i Zagreb a regionalnu turneju završit će razgovorima u Beogradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙