FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LONDON BI U IRAK MOGAO POSLATI JOŠ 1.300 VOJNIKA

LONDON, 21. listopada 2004. (Hina/AFP) - Velika bi Britanija moglaposlati 1.300 svojih vojnika u Irak kao pojačanje i pomoć ustabilizaciji te zemlje pred izbore koji su predviđeni za siječanjiduće godine, piše list Times.
LONDON, 21. listopada 2004. (Hina/AFP) - Velika bi Britanija mogla poslati 1.300 svojih vojnika u Irak kao pojačanje i pomoć u stabilizaciji te zemlje pred izbore koji su predviđeni za siječanj iduće godine, piše list Times.

"Razgovarali smo o mogućnosti slanja dodatnih snaga prije izbora", kazao je za Times general John McColl, britanski časnik s najvišim činom u Iraku. "No to je trenutačno čista hipoteza", dodao je.

Ti bi vojnici mogli biti poslani i prije izbora ako zapovjedništvo na terenu ocijeni da je potrebno ispuniti prazninu nastalu slanjem 650 vojnika u središnji dio Iraka, dodaje Times.

Informacija kojom raspolaže Times objavljena je u trenutku dok Velika Britanija razmatra zahtjev SAD-a da prerasporedi svojih 650 vojnika iz južnog dijela Iraka u središnji, koji je pod američkom kontrolom, a kako bi se poboljšala sigurnost prije izbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙