FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVP: PRIJAVLJEN NESTANAK JOŠ JEDNOG DRŽAVLJANINA RH

ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Ministarsto vanjskih poslova (MVP)zaprimilo je još jednu prijavu nestanka hrvatskog državljanina uIraku, a riječ je o vozaču kamiona Jakovu Krpanu o kojemu otac nemavijesti približno tri tjedna, priopćeno je u četvrtak iz uredaglasnogovornika MVP-a u Zagrebu.
ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Ministarsto vanjskih poslova (MVP) zaprimilo je još jednu prijavu nestanka hrvatskog državljanina u Iraku, a riječ je o vozaču kamiona Jakovu Krpanu o kojemu otac nema vijesti približno tri tjedna, priopćeno je u četvrtak iz ureda glasnogovornika MVP-a u Zagrebu.

Odmah po primitku dojave o nestanku, MVP je putem diplomatsko-konzularnih predstavništava počeo poduzimati potrebne mjere za prikupljanje informacija o nestalome Krpanu, piše u priopćenju.

Nestanak Jakova Krpana, rođenog 17. kolovoza 1981., u Zagrebu MVP-u je prijavio Petar Krpan, otac, koji strahuje da mu je sin, vozač kamiona nestao u Iraku.

Jakov je prije otprilike pet tjedana otišao u Njemačku radi utovara tereta u kamion, kazao je otac koji nije mogao navesti broj registarskih oznaka kamiona tipa MAN, a ni podatak za kojeg je prijevoznika njegov sin radio.

Posljednji put nakon preuzimanja tereta Jakov Krpan se javio prije otprilike tri tjedna i bilo je to s iračko-turske granice, stoji u priopćenju.

Iz ureda glasnogovornika potvrđeno je također da MVP intenzivno radi na prikupljanju informacija o hrvatskom vozaču kamiona Damiru Mikuliću kojega su Amerikanci navodno pritvorili jer je kamerom snimao američke baze i rutu kojom se kretao njegov konvoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙