FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAVODNO NESTALI HRVAT JAVIO SE IZ BAGDADA

ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski vozač Jakov Krpan, čijije nestanak njegov otac prijavio u srijedu navečer Ministarstvuvanjskih poslova (MVP) u Zagrebu, telefonski se u četvrtak javiosvojoj obitelji iz Bagdada.
ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski vozač Jakov Krpan, čiji je nestanak njegov otac prijavio u srijedu navečer Ministarstvu vanjskih poslova (MVP) u Zagrebu, telefonski se u četvrtak javio svojoj obitelji iz Bagdada.

MVP je informaciju o telefonskom javljanju Jakova Krpana prenio Hini neposredno nakon što je objavio da je prijavljen nestanak tog 23-godišnjeg vozača.

"Upravo sam došao kući da uzmem sliku svoga sina (kako bi je odnio u MVP), a Jakov se tada javio iz Bagdada", rekao je za Hinu njegov otac Petar Krpan.

Potvrdio je da je nestanak sina odlučio prijaviti u srijedu navečer nakon gledanja emisije Hrvatske televizije o angažmanu hrvatskih vozača u Iraku, državi koju je hrvatski MVP stavio na popis zemalja u koje ne treba putovati.

Sin mi je rekao da će u Iraku biti još sedam dana jer "nema mogućnosti" ranijeg povratka, rekao je Petar Krpan i dodao da su ondje "gazde Amerikanci".

Petar Krpan nije mogao potvrditi točan naziv tvrtke za koju vozi njegov sin niti radi li se o stalnom zaposlenju, jer je neposredno prije puta promijenio tvrtku.

Jakov Krpan krenuo je za Irak prije tri tjedna s tursko-iračke granice i otada do danas otac i sin nisu se čuli. Jakovu to nije bilo prvo putovanje u Irak.

"Dvaput je bio u zadnjih šest mjeseci (...) Bio sam mu zabranio, triput je odgađao put", no naposljetku je ipak otišao, rekao je Petar Krpan.

MVP je također potvrdio da intenzivno radi na prikupljanju informacija o hrvatskom vozaču kamiona Damiru Mikuliću kojega su Amerikanci navodno pritvorili jer je kamerom snimao američke baze i rutu kojom se kretao njegov konvoj.

Ministarstvo također intenzivno radi i na provjeri informacija o pogibiji hrvatskoga vozača Dalibora Burazovića u iračkome gradu Mosulu, čiju je smrt putem fotografija ustanovila njegova sestra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙