FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DVOJICA MAKEDONACA POGUBLJENA U IRAKU

ZAGREB/DOHA, 18. listopada 2004. (Hina) - Islamistička skupina Islamskavojska u Iraku je objavila da je pogubila dvojicu Makedonaca koje jeoptužila za špijunažu za američke snage, prenijela je u ponedjeljakkatarska televizijska postaja al Jazeera koja je emitirala i snimkudvojice muškaraca.
ZAGREB/DOHA, 18. listopada 2004. (Hina) - Islamistička skupina Islamska vojska u Iraku je objavila da je pogubila dvojicu Makedonaca koje je optužila za špijunažu za američke snage, prenijela je u ponedjeljak katarska televizijska postaja al Jazeera koja je emitirala i snimku dvojice muškaraca.

Skupina je u priopćenju objavila, prenosi AFP, da je "njezina služba sigurnosti prije nekoliko dana uhitila dvojicu muškaraca dok su izlazili iz američke vojne baze".

"Ispitivanje i dokumenti koji su pronađeni kod njih dokazali su da su špijunirali za američke snage", prenijela je al Jazeera priopćenje skupine.

Makedonski mediji javljaju da makedonske vlasti provjeravaju vijest o umorstvu dvojice svojih državljana, ali da od iračkih vlasti još nisu dobile potvrdu te vijesti niti itko zna o kojim je osobama riječ.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Duško Uzunovski izjavio je da se vijest provjerava. "Posljednja informacija koju imamo je da je oteto troje makedonskih državljana i to je sve." Glasnogovornik je za makedonski portal Vest potvrdio da se nitko nije bio javio i tražio otkupninu.

Al Jazeera je objavila snimku koju je navodno dobila od Islamske vojske u Iraku na kojoj se vide dvojica muškaraca s osobnim dokumentima u rukama, a iza njih je zastava s oznakom skupine.

Islamska vojska u Iraku otela je dvojicu francuskih novinara prije 60 dana južno od Bagdada i preuzela odgovornost za više pogubljenja talaca.

Makedonija u Iraku ima 32 vojnika, navodi Reuters, dodajući da su u kolovozu militanti oteli trojicu Makedonaca koji su radili za arapsku tvrtku što je opskrbljivala američke snage i privatne građevinske tvrtke na iračkom teritoriju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙