FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Valpovu napravljen sendvič od 140 metara

VALPOVO, 16. listopada 2004. (Hina) - Golemim sendvičem od 140 metara uValpovu je danas obilježen Svjetski dan kruha i 140. obljetnicapostavljanja prvog mlina na paru u Hrvatskoj, u Valpovu.
VALPOVO, 16. listopada 2004. (Hina) - Golemim sendvičem od 140 metara u Valpovu je danas obilježen Svjetski dan kruha i 140. obljetnica postavljanja prvog mlina na paru u Hrvatskoj, u Valpovu.

Kruh za golemi sendvič ispekli su radnici Valpovačke pekare "Valko", koja djeluje u sklopu PPK Valpova, a tzv. valpovačku salama darovala je Klaonica "Valvito" PPK Valpova.

Sendvič se sastoji od komada kruha od 1,20 metra i spojenih u duljinu od 140 metara. Tako je simbolično obilježena 140. obljetnica mlinarske industrije u Valpovštini.

Na svečanosti su se okupili mnogobrojni Valpovčani i njihovi gosti iz okolnih mjesta, a sendvič je rezan na male dijelove i dijeljen posjetiteljima.

Direktor Valpovačkog mlina, koji djeluje u sklopu PPK Valpova, Ivan Skelac istaknuo je da se u Valpovačkom mlinu na godinu samelje do 25 tisuća tona pšenice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙