FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena slika od pola tone

NOVIGRAD PODRAVSKI, 23. listopada 2004. (Hina) - U Novigradu Podravskompredstavljena je danas slika pod nazivom "Srce Podravine" od 500kilograma, a po ocjeni organizatorice Prve likovne kolonije MarineFerenčić Tetetc, to je najveća uljana slika na staklu, izrađena unaivnoj maniri i bit će kandidirana za Guinessovu knjigu svjetskihrekorda.
NOVIGRAD PODRAVSKI, 23. listopada 2004. (Hina) - U Novigradu Podravskom predstavljena je danas slika pod nazivom "Srce Podravine" od 500 kilograma, a po ocjeni organizatorice Prve likovne kolonije Marine Ferenčić Tetetc, to je najveća uljana slika na staklu, izrađena u naivnoj maniri i bit će kandidirana za Guinessovu knjigu svjetskih rekorda.

Slika, veličine 270 na 350 centimetara, prikazuje krajobraz, svijet, život i običaje Podravine. To je zapravo mozaik od devet slika, u čijoj je sredini pijetao kao simbol Podravine. Slika je nastala za četiri tjedna, koliko je trajala prva likovna kolonija u Novigradu Podravskom pod nazivom "Naiva - podravski kulturni identitet za Europsku uniju, a zajedno su je izradila devetorica podravskih slikara - Vladimir Dolenec, Josip Gregurić, Vladimir Ivančan, Đuro Jaković, Dragutin Kovačić, Josip Petras, Petar Petrović, Stjepan Pongrac i Dražen Tetec.

Slika je izložena u Galeriji podravskih umjetnina u Novigradu Podravskom i kandidat je za ulazak u Guinessovu knjigu svjetskih rekorda.

Njezino predstavljanje danas je popraćeno prigodnim kulturno-umjetničkim programom na glavnom trgu u Novigradu Podravskom.

Pročitan je i brzojav hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, koji je organizatorima Prve likovne kolonije u Novigradu Podravskom čestitao na inicijativi da se Podravina svojim prepoznatljivim slikarstvom i kulturom predstavlja u Europi.

Kako je rečeno na predstavljanju "najveća naivna slika na svijetu" će se prodati, a trećina novca darovat će se UNICEF-u iz Hrvatske. Ujedno se želi osnovati zaklada za školovanje umjetnički nadarene djece i mladeži iz Podravine i Prigorja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙