FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAVRŠEN PRVI DIO 35. JAVNE DRAŽBE NA VARAŽDINSKOJ BURZI

ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - ZAVRŠEN PRVI DIO 35. JAVNE DRAŽBENA VARAŽDINSKOJ BURZI
ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - ZAVRŠEN PRVI DIO 35. JAVNE DRAŽBE NA VARAŽDINSKOJ BURZI

HINA - Financijski servis

Na Varaždinskoj je burzi danas održan prvi dio 35. javne dražbe za Prava, na kojem je prodano ukupno osam udjela iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP), a ostvaren je ukupan promet 720 tisuća Prava.

Kako su izvijestili s Varaždinske burze, ostvareni je promet za 38,33 posto veći u odnosu na vrijednost udjela prema početnim cijenama po kojima su ponuđeni na prodaju.

Najveći je interes prema broju prijavljenih kupaca (njih četiri) iskazan za dionice tvrtke Merkantile d.d. iz Zagreba, koje su prodane po 58,94 posto višoj cijeni u odnosu na početnu.

Najveći je broj ponuda (ukupno 39), pak, bio za dionice tvrtke Istraplastika d.d. iz Pazina koje su ujedno ostvarile najveći porast od 152 posto. Drugi najveći broj ponuda (31) ostvarile su dionice Hotela Neptun d.d. iz Dubrovnika, s porastom od 124 posto.

Najuspješnija brokerska kuća, Ilirika vrijednosnice, ostvarila je preko 178 tisuća Prava prometa. Auctor je na drugom mjestu prometom od 164 tisuća Prava, dok je na na trećem mjestu brokerska kuća Rast, s prometom od 135 tisuća Prava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙