FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra prvi dio Javne dražbe na Varaždinskoj burzi

ZAGREB/VARAŽDIN, 26. listopada 2004. (Hina) - Na Varaždinskoj će burzisutra biti održan prvi dio javne dražbe na kojoj će biti ponuđene naprodaju dionice i udjeli 26 tvrtki iz portfelja Hrvatskog fonda zaprivatizaciju (HFP), namijenjenih pokriću kapitalnih izdatakaministarstava mora, turizma, prometa i razvitka te pravosuđa.
ZAGREB/VARAŽDIN, 26. listopada 2004. (Hina) - Na Varaždinskoj će burzi sutra biti održan prvi dio javne dražbe na kojoj će biti ponuđene na prodaju dionice i udjeli 26 tvrtki iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP), namijenjenih pokriću kapitalnih izdataka ministarstava mora, turizma, prometa i razvitka te pravosuđa.

U drugom dijelu dražbe, koji će se održati u petak 29. listopada, bit će ponuđeni udjeli u preostalih 25 tvrtki, izvjestili su sa Varaždinske burze.

Na toj, 27. javnoj dražbi na Varaždinskoj burzi, dionice i udjeli u društvima bit će ponuđeni po početnoj cijeni 25 posto od nominalne vrijednosti, dok će dionice društava koja se uzastopno ponavljaju na dražbi biti ponuđena po početnoj cijeni od 10 posto nominalne vrijednosti.

Najvrjedniji paket dionica koji će se naći na toj dražbi je onaj daruvarske tvrtke Dalit Corp. Riječ je o 56.162 ili 18,47 posto dionica, čija pojedinačna nominalna vrijednost iznosi 100 njemačkih maraka, a kojima početna cijena za dražbu iznosi 22,46 milijuna kuna. To je ujedno i jedan od najvećih vlasničkih paketa koji će biti ponuđen na toj dražbi.

Među većim su paketima i onaj od 84 ili 84,58 posto dionica tvrtke Dea Kolor iz Budinšćine, početne cijene od 336 tisuća kuna, kao i 19.096 ili 15,64 posto dionica osječke tvrtke Autoreparatura, kojima početna cijena iznosi 5,7 milijuna kuna.

Na dražbi će se naći i dionice, primjerice, Chromos organskih boja, sisačkog Herbosa, zagrebačkog Kamenskog, MTČ tvornice rublja i MTČ tvornice trikotaže, Poljoopskrbe, Sardine iz Postira na Braču, Sportskih novosti, zadarskog Turisthotela, Tvornice električnih žarulja, Znanja i dr.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙