FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prinos Raiffeisen OMF-a do kraja rujna 4,71 posto

ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Raiffeisen obvezni mirovinski fond(OMF) ostvario je u prvih devet mjeseci ove godine prinos od 4,71posto, dok je prinos tog fonda u proteklih godinu dana iznosio 6,62posto, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare novi predsjednikUprave Raiffeisen mirovinskog društva za upravljanje OMF-om DamirGrbavac.
ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Raiffeisen obvezni mirovinski fond (OMF) ostvario je u prvih devet mjeseci ove godine prinos od 4,71 posto, dok je prinos tog fonda u proteklih godinu dana iznosio 6,62 posto, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare novi predsjednik Uprave Raiffeisen mirovinskog društva za upravljanje OMF-om Damir Grbavac.

Naglasio je pritom kako su oba prinosa veća od prosjeka tržišta, koji je za prvih devet mjeseci ove godine iznosio 4,17 posto, a na godišnjoj razini 6,4 posto.

Imovina pod upravljanjem Raiffeisen OMF-a povećana je u prvih devet mjeseci ove godine za 49,9 posto te je na kraju rujna iznosila 2,14 milijardi kuna, pri čemu mjesečni priljev sredstava u fond prosječno iznosi 68,6 milijuna kuna.

Broj članova fonda u ovoj je godini također povećan, i to za 7,06 posto na 374.584, koliko ih je bilo krajem rujna, što odgovara tržišnom udjelu prema broju članova od 32,68 posto, rekao je Grbavac.

Grbavac je predstavio i poslovanje samog Raiffeisen mirovinskog društva za upravljanje OMF-om te je istaknuo kako je to društvo lani počelo poslovati profitabilno te je u prvih devet mjeseci ove godine poslovalo s dobiti nešto većom od 12 milijuna kuna.

Time nisu nadoknađeni gubici iz prve dvije godine rada društva, no društvo je zadovoljno dosadašnjim rezultatima jer kretanje dobiti je u skladu, pa i bolje od projekcija, zaključio je Grbavac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙