FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZA SVEČANO POTPISIVANJE EUROPSKOG USTAVA ITALIJA ĆE POTROŠITI 10 MIL. EURA

RIM, 23. listopada 2004. (Hina/AR) - Za organizaciju svečanostipotpisivanja sporazuma o europskom Ustavu, koja će se održati u Rimu29. listopada, Italija će potrošiti 10 milijuna eura, objavio je danaslist Corriere della Sera.
RIM, 23. listopada 2004. (Hina/AR) - Za organizaciju svečanosti potpisivanja sporazuma o europskom Ustavu, koja će se održati u Rimu 29. listopada, Italija će potrošiti 10 milijuna eura, objavio je danas list Corriere della Sera.

Prema programu, šefovi država i vlada te ministri vanjskih poslova 25 zemalja Europske unije, te Bugarske, Rumunjske, Turske i Hrvatske, trebali bi se 29. listopada oko 10 sati okupiti ispred gradske vijećnice na rimskom trgu Campidoglio.

S trga koji je projektirao Michelangelo, europski bi čelnici trebali otići u dvoranu Giulio Cesare u vijećnici, a zatim u dvorani Orazi e Curiazi, u kojoj je 1957. potpisan prvi sporazum šest zemalja o osnivanju Europske ekonomske zajednice, potpisati sporazum o europskom Ustavu, koji je Europsko vijeće usvojilo 18. lipnja ove godine.

Navečer je predviđen veliki vatromet, a planirani su i koncert u rimskoj Operi te druge manifestacije.

Prosvjedi protuglobalista najavljeni su za dan poslije, 30. listopada.

Zračna luka Ciampino tri će dana biti zatvorena za običan promet, a u zračnoj luci u Fiumicinu bit će znatno smanjen broj letova kako bi se jamčila sigurnost šefovima država i vlada. Bit će to najveći skup europskih državnika u Rimu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙