FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MERCEDES TESTIRA TEHNOLOGIJU ZA NOĆNU VOŽNJU

STUTTGART, 27. listopada 2004. (Hina/dpa) - Njemački proizvođačMercedes Benz automobila testira sustav za olakšavanje noćne vožnje uzpomoć infracrvenih zraka koji bi trebao postati standardnom opremom navozilima S-klase, objavljeno je u Stuttgartu.
STUTTGART, 27. listopada 2004. (Hina/dpa) - Njemački proizvođač Mercedes Benz automobila testira sustav za olakšavanje noćne vožnje uz pomoć infracrvenih zraka koji bi trebao postati standardnom opremom na vozilima S-klase, objavljeno je u Stuttgartu.

Ako testiranja prođu bez većih poteškoća, sustav bi mogao biti prikazan na auto-salonu u Frankfurtu u rujnu 2005. godine. Testovi se provode na pokusnom vozilu nazvanom F-500. Infracrvenim zrakama osvjetljava se cesta ispred vozila a slika se prikazuje na monitoru smještenom u kabini automobila. Posebna svjetla sa mercedesa ne ometaju vidljivost ostalim sudionicima u prometu.

Stručnjaci kažu da se na ovaj način omogućuje vidljivost na udaljenosti od oko 150 metara ispred automobila, što je slično kao kad automobil vozi s upaljenim "dugim" svjetlima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙