FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - SPORT U 21.00 SATI

ZAGREB, 20. listopada (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 20. listopada (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

ZAGREB - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u osminu finala madridskog ATP turnira iz Masters serije, pobijedivši u 2. kolu 13. nositelja Nijemca Rainera Schuettlera 6-3, 6-0. Bio je ovo njihov osmi susret i treća pobjeda Ljubičića. Hrvatski tenisač prvi je došao do prednosti oduzetog servisa, kod vodstva 3-2. Schuettler je imao priliku vratiti break kad je Ljubičić kod vodstva 5-3 servirao za prvi set, ali nije iskoristio šansu koja mu se ukazala. Nakon toga Schuettlerova igra se potpuno raspala i Ljubo je kroz drugi set projurio bez izgubljenog gema. U osmini finala Ljubičića očekuje Britanac Tim Henman.

ZAGREB - Najbolja hrvatska stolnotenisačica vratila se u Zagreb iz Lausanne gdje je primila nagradu televizijske postaje Eurosport kao najbolja europska stolnotenisačica 2004. godine. U muškoj konkurenciji nagrada je pripala Šveđaninu Janu Ove Waldneru. Eurosport je nagrade, pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), dodijelio u 29 sportova, a među velikanima koji su dobili ovo priznanje su i ukrajinska plivačica Jana Kločkova, nizozemski plivač Pieter van der Hoogenband, tenisači Belgijanka Justine Henin Hardenne i Švicarac Roger Federer, španjolski košarkaš Pau Gasol i drugi.

BUDIMPEŠTA - Nakon što je Europska nogometna federacija (UEFA) kaznila Ferencvaros sa 38.500 eura zbog rasističkih ispada navijača mađarske momčadi u dvoboju protiv Millwalla u taboru mađarskog prvaka započeli su anti-rasističku kampanju. Prvi potez bio je slikanje četvorice ponajboljih igrača i trenera Csabe Laszla u Nemzeti Sportu s porukom "Utišajmo rasizam". U klubu su snimili i reklamni spot, te otisnuli veći broj plakata sa antirasitičkim porukama.

ZAGREB - Ždrijeb skupina Europskog prvenstva odbojkašica, što će se od 16. do 25. rujna iduće godine održati u Zagrebu i Puli, bit će priređen 27. studenoga u 16.00 sati u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu. Za vrijeme izvlačenja parova, dvanaest najboljih europskih ekipa (Azerbejđan, Bugarska, Hrvatska, Njemačka, Italija, Nizozemska, Poljska, Rumunjska, Rusija, Španjolska, Srbija i Crna gora i Turska) bit će raspoređene u dvije skupine od po šest reprezentacija. Na izvlačenju parova očekuje se dolazak predsjednika Europske odbojkaške federacije, Andre Meyera.

ASUNCION - Vodstvo Južnoameričke nogometne federacije (CSF) namjerava promjeniti sustav kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Dosadašnji format nudi liga natjecanje 10 reprezentacija u kojem nakon 18 kola prve četiri vrste odlaze na Svjetsko prvenstvo, dok petoplasirana reprezentacija odlazi u dodatni krug kvalifikacija s prvakom Oceanije. "Takvo natjecanje je vrlo dugačko i skupo. Financijska situacija u zemljama južne Amerike je sve teža i moramo pronaći izlaz iz ove situacije," poručio je glasnogovornik CSF-a, Nestor Benitez, dodajući kako bi se novi sustav natjecanja počeo primjenjivati za kvalifikacija za SP 2010. godine. Jedan od prijedloga je sustav s dvije skupine po pet reprezentacija iz kojih bi po tri najbolje izborile mjesto u finalnoj grupi iz koje bi četiri najbolje osigurale vizu za World Cup.

ANTALYA - Međunarodna gimnastičarska federacija (FIG) objavila je kako su svi dopinški testovi obavljeni prije, za vrijeme, te nakon olimpijskih igara u Ateni negativni. "Posebno me veseli što je velika većina gimnastičara shvatila kako doping ne donosi ništa dobro," kazao je predsjednik FIG-a, Bruno Grandi na kongresu Izvršnog odbora FIG-a, u turskoj Antalyi. Idući kongres krovne gimnastičarske organizacije održat će se 2006. godine u Ženevi, kada će FIG slaviti 125. godina postojanja.

ATENA - Grčki sportski novinar Philipos Sirigos, jedan od ključnih svjedoka u kriminalističkoj istrazi protiv grčkih atletičara Ekaterine Thanou i Kostasa Kentersa, nalazi se izvan životne opasnosti nakon što su ga napadači u motorističkim kacigama pretukli palicama i izboli nožem. Urednik u najvećem grčkom sportskom listu, Elefterotypiji na sudu je dao dokaze kako su Thanou i Kenteris izmislili prometnu nesreću zbog koje nisu stigli na dopinšku kontrolu uoči početka Olimpijskih igara u Ateni. Olimpijski pobjednik na 200 metara, te olimpijska doprvakinja na 100 metara iz Sydneya bili su među najvećim domaćim favoritima za osvajanje odličja, međutim, zbog neodazivanja na dopinšku kontrolu zabranjen im je nastup u Ateni, a sada je pokrenut i policijska istraga. Sirigos je napadnut u središtu Atene i usprkos teškim ozljedama glave, te ubodnim ranama na trbuhu njegovo je stanje stabilno.

TORINO - Vezni igrač njemačkog nogometnog bundesligaša Bayern Munchena, Michael Ballack po svemu sudeći propustit će subotnji dvoboj protiv Hanse Rostock zbog ozljede koljena. Kapetan njemačke vrste ozlijedio se za vrijeme utakmice Lige prvaka u Torinu protiv Juventusa. "Ballackov nastup je vrlo upitan. Konačnu odluku o njegovom nastupu donijet ćemo u subotu," poručio je trener bavarske momčadi, Felix Magath.

TORINO - Premda je Juventus nastavio pobjednički niz u Ligi prvaka ubilježivši u dvoboju protiv Bayerna i treću pobjedu, trener torinske Stare dame jednim detaljem ipak nije bio zadovoljan. "Bilo je tužno gledati prazne tribine stadiona Delle Alpi. Zaista mi nije jasno da je dvoboj protiv jedne od najuglednijih europskih momčadi pratilo tek nešto više od 18.000 gledatelja," čudio se Capello. Juventusov dom prima 67.000 gledatelja i zaista je izgledao otužno za vrijeme dvoboja bivših europskih prvaka. No, utakmicu protiv Maccabi Tel Aviva pratilo je još manje gledatelja, tek 6.494.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙