FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: GASPARRI: HRVATSKA MORA PRIHVATITI ZAJEDNIČKA PRAVILA

ZAGREB, 26. listopada 2004. (Hina) - Zemlje koje ulaze u Europsku unijumoraju prihvatiti zajednička pravila, izjavio je talijanski ministarkomunikacija Maurizio Gasparri govoreći o ulasku Hrvatske u EU-u ipitanju napuštene imovine optanata, izvješćuje ANSA u utorak, teistaknuo kako se širenje EU-a ne može provoditi "nekritički".
ZAGREB, 26. listopada 2004. (Hina) - Zemlje koje ulaze u Europsku uniju moraju prihvatiti zajednička pravila, izjavio je talijanski ministar komunikacija Maurizio Gasparri govoreći o ulasku Hrvatske u EU-u i pitanju napuštene imovine optanata, izvješćuje ANSA u utorak, te istaknuo kako se širenje EU-a ne može provoditi "nekritički".

"Jasno je da, kao što je bilo sa Slovenijom, i s Hrvatskom ima stvari koje treba razjasniti. Tko se približava Uniji mora dijeliti njena pravila i ponašanja, prije svega slobodno kretanje osoba, ideja i dobara. Vjerujem da se o tim stvarima treba raspravljati u okviru zajedničkih pravila, bez revanšističkog duha, ali i ne zanemarujući pitanja koja treba analizirati kako bi se našla najrazboritija rješenja", rekao je Gasparri u susretu s predstavnicima udruge talijanskih "ezula" tijekom svečanosti obilježavanja 50. godišnjice povratka Trsta Italiji.

Gasparri je, izvješćuje ANSA, tom prigodom u Trstu istaknuo i kako se treba okrenuti budućnosti izrazivši želju da se stvaranjem ujedinjene Europe nađu i putevi pomirbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙