FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU OSUDIO "NESRAZMJERAN" ODGOVOR IZRAELA U GAZI

LUXEMBOURG, 11. listopada 2004. (Hina/AFP) - Europska unija je uponedjeljak ponovno osudila palestinsko raketiranje Izraela, ali jeujedno napala i "nesrazmjerni" odgovor izraelske države koja u pojasuGaze provodi vojnu operaciju "Dani pokajanja".
LUXEMBOURG, 11. listopada 2004. (Hina/AFP) - Europska unija je u ponedjeljak ponovno osudila palestinsko raketiranje Izraela, ali je ujedno napala i "nesrazmjerni" odgovor izraelske države koja u pojasu Gaze provodi vojnu operaciju "Dani pokajanja".

Europski ministri za vanjske poslove okupljeni u Luxembourgu pozvali su Izraelce i Palestince da "zaustave spiralu nasilja" i potvrdili privrženost EU-a mirovnim smjernicama Kvarteta (EU, SAD, Rusija i UN) kao "jedinoj mogućnosti da se postigne trajan mir".

U zajedničkoj izjavi šefovi diplomacija 25 država izrazili su "veliku zabrinutost neviđenim" nasiljem i represijom "u Izraelu i na okupiranim područjima".

Ministri su priznali da Izrael ima pravo zaštititi svoje građane od terorističkih napada, ali su pozvali Tel Aviv da ostane "u granicama međunarodnog prava".

Ministri su "osudili nesrazmjernost izraelskih vojnih akcija" u pojasu Gaze i pozvali na "žurni prekid operacije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙