FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

zagrebačka gradonačelnica posjetila iračku djecu

ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Zagrebačka gradonačelnica VlastaPavić posjetila je danas trojicu dječaka iz Iraka koja se liječe uKlinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu.
ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić posjetila je danas trojicu dječaka iz Iraka koja se liječe u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu.

Pavić je u pratnji ravnatelja Klinike Ivana Fattorinija i specijalistice dječje kirurgije Maše Jasprice na Odjelu intenzivne njege obišla operiranog dvogodišnjeg Alija, te na Urološkom odjelu šestogodišnjeg Mustafu i desetogodišnjeg Yahyja.

Mustafa i Yahyja smješteni su zajedno u sobi, a svi su bili iznenađeni kad je Mustafa gradonačelnici na hrvatskom izrecitirao "Iš'o medo u dućan".

Njihovi očevi smješteni su u Studentskom domu Cvjetno naselje tako da mogu svakodnevno biti s djecom, a na raspolaganju im je i prevoditelj.

Ravnatelj Fattorini rekao je da će liječenje biti dugotrajno i etapno.

Kod iračkih dječaka ne radi se o ratnim ozljedama već o prirođenim bolestima.

Dvogodišnji Ali rodio se s nedostatkom prednje trbušne stijenke pa su mu organi izvan trbušne šupljine, pokriveni samo tankom opnom. Prije dvadesetak dana uspješno je operiran pa su mu crijeva počela funkcionirati i vrlo brzo je počeo uzimati hranu.

Šestogodišnji Mustafa je najkompliciraniji slučaj jer nema jednog bubrega, drugi jako slabo radi, a uz to i ne mokri normalno. Jasprica je rekla da je Mustafa zasad dobro, nema infekciju, a liječnici još nisu odlučili kako će ga liječiti.

Desetogodišnji Yahyja imao je problema s kontroliranjem mokrenja pa je operiran. Sada je dobro i ako će opet imati problema liječnici će bez problema ponoviti zahvat, rekla je Jasprica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙