FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nove proizvodne linije Badela 1862

ZAGREB, 25. listopada 2004. (Hina) - Zagrebački proizvođač jakihalkoholnih pića i vina Badel 1862 pustio je danas u rad nove linije zapunjenje vina i jakih alkoholnih pića u svom pogonu na Žitnjaku, u štoje uloženo oko 22 milijuna kuna.
ZAGREB, 25. listopada 2004. (Hina) - Zagrebački proizvođač jakih alkoholnih pića i vina Badel 1862 pustio je danas u rad nove linije za punjenje vina i jakih alkoholnih pića u svom pogonu na Žitnjaku, u što je uloženo oko 22 milijuna kuna.

Kapacitet punjenja na linijama za vino je 6.000 i 7.500 boca na sat, na liniji za punjenje jakih alkoholnih pića oko 8.000 boca na sat, a na liniji za punjenje mini pakiranja moguće je napuniti 11.000 bočica na sat, istaknuo je predsjednik Uprave tvrtke Ante Perković.

Dodao je kako tvrtka mnogo ulaže u proizvodnju te nove tehnologije kako bi se što bolje pripremio za ulazak na tržište Europske unije.

Perković je rekao da je jedan od najvećih problema domaćih proizvođača vina "uvozni lobi", pri čemu je istodobno napomenuo da je nužno poraditi na povećanju kvalitete domaćih vina, ali i podizanju novih vinograda kako bi se povećala proizvodnja.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković, koji je pustio u rad modernizirane i u potpunosti automatizirane linije, također je istaknuo potrebu povećanja površina pod vinogradima prije ulaska Hrvatske u EU.

Treba poraditi na podizanju kvalitete domaćih vina te povećati proizvodnju vina kako bi se smanjio uvoz, a potrebno je raditi i na suzbijanju "sivog tržišta", rekao je Čobanković.

Tvrtka Badel 1862 danas obilježava "Dan Badela 1862", a kako je najavio Ante Perković danas će biti isplaćena i dividenda zaposlenicima tvrtke i umirovljenicima. Do 25. studenog bit će isplaćena dividenda i ostalim dioničarima. Dividenda iznosi sedam kuna po dionici.

Današnjim puštanjem u rad novih linija Badel 1862 završio je investicijski ciklus za ovu godinu. U rujnu je puštena u rad Tvornica mineralne i izvorske vode u Apatovcu kraj Križevaca, vrijedna oko 200 milijuna kuna. Posađeno je pet hektara novih vinograda u Križevcima, a u završnoj fazi su pripremni radovi za sadnju 103 hektara vinograda u Kotaru pokraj Benkovca u koje će Badel 1862 uložiti oko 23 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙