FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BIROKRACIJA I POREZI GLAVNA ZAPREKA VEĆIM INVESTICIJAMA U SLOVENIJI

LJUBLJANA,19. listopada(Hina) - Neučinkovita državna birokracija iporezna regulativa glavne su zapreke za veće strane investicije uSloveniji, objavio je u utorak ljubljanski poslovni dnevnik Finance naosnovi ocjene koju su dali strani menadžeri u Sloveniji.
LJUBLJANA,19. listopada(Hina) - Neučinkovita državna birokracija i porezna regulativa glavne su zapreke za veće strane investicije u Sloveniji, objavio je u utorak ljubljanski poslovni dnevnik Finance na osnovi ocjene koju su dali strani menadžeri u Sloveniji.

Amerikanac Richard A. Johnson, nekadašnji direktor tvornice za proizvodnju pneumatike i gumenih proizvoda Save iz Kranja koja je već nekoliko godina u vlasništvu Goodyeara, iznio je slaba iskustva sa slovenskom poreznom upravom koja se, kako tvrdi, "ne ponaša jednako prema svima" i provodi "porezni terorizam". Četiri godine je bilo potrebno da od lokalnih vlasti dobijemo dozvolu za gradnju skladišta, navodi Johnson.

Britanski Imperial Tobacco, vlasnik ljubljanske tvornice duhana Tobačna, pojašnjava da uz visoke poreze na strane investitore djeluje i prisutna financijska disciplina, te komplicirani upravni postupci.

Drukčije mišljenje imaju neki njemački investitori. Thomas Schaeffer, direktor njemačke tvrtke Rene Lazard koja u Sloveniji zajedno s domaćom "Murom" podiže jedan tekstilni pogon, rekao je da ih je u Sloveniju privuklo postojeće znanje i sigurnost investicija. Slično govore i predstavnici njemačke tvrtke Schefenacker koji su sagradili pogon u Sloveniji, pišu Finance.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙