FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

15 odličja hrvatskim inovatorima u Londonu

ZAGREB, 25. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski inovatori osvojili su 15odličja na Britanskom sajmu inovacija (BIS - British Inovation Show) uLondonu, od čega šest zlatnih, osam srebrnih i dva brončana, priopćioje Hrvatski savez inovatora.
ZAGREB, 25. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski inovatori osvojili su 15 odličja na Britanskom sajmu inovacija (BIS - British Inovation Show) u Londonu, od čega šest zlatnih, osam srebrnih i dva brončana, priopćio je Hrvatski savez inovatora.

Mladi zagrebački inovator Željko Krpetić osvojio je zlatnu i brončanu medalju za sustav MARVIN za upravljanje cestovnim zaprekama pomoću mobilnog telefona. Damir Matijak, najbolji hrvatski inovator 2004., osvojio je zlato za napravu za montažu i demontažu ventila na glavi motora s unutarnjim izgaranjem, a Ivan Vergilas nagrađen je srebrom za pokretni uređaj za upravljanje električnim sklopovima.

Za novi način otvaranja jednokrilnih vrata nazvan Kobra, inovator Nikola Petković osvojio je zlatno i srebrno odličje u kategorijama široke potrošnje i opreme za kuću, a zlato u kategoriji zaštite okoliša osvojila je Martina Podbršček za Chromoden aqua, eko-lak za parkete. Uspješni su bili i Miroslav Kovač sa zlatom za inovaciju Siguran dom, sustav nasumičnog paljenja i gašenja svjetala u stanu ili kući koji odvraća provalnike za vrijeme odsustva stanara. Eugen Jurković osvojio je srebro za Univerzalni škripac, a dva srebra pripala su Radovanu Marinu. Prvo srebro Marin je dobio za dvonamjensku dasku za jedrenje, koja se za bonace može pokretati prijenosnim mehanizmom bicikla i to montažom bicikla na dasku te kao takva može služiti kao vodeno vozilo za rekreaciju ili kao vozilo spasitelja ili nadglednika plaže. Drugo srebro Marin je osvojio za napravu za okomito parkiranje bicikla.

Ovogodišnji BIS održan je od 21. do 24. listopada. Predstavljeno je 350 izložaka iz Velike Britanije, Hrvatske, Japana, Nigerije, Malezije, SAD-a i Irske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙