FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

URUČENE NAGRADE ZA NAJBOLJE MATURALNE INOVACIJE

ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Svečanost uručenja nagrada zanajbolje maturalne radove elektrotehničara i elektroničara održana jedanas u sjedištu Hrvatske zajednice tehničke kulture u Zagrebu.
ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Svečanost uručenja nagrada za najbolje maturalne radove elektrotehničara i elektroničara održana je danas u sjedištu Hrvatske zajednice tehničke kulture u Zagrebu.

Autorima i mentorima deset radova koji su izabrani na Devetoj županijskoj i Četvrtoj nacionalnoj izložbi radova, održanoj na Zagrebačkom velesajmu u okviru Prve međunarodne izložbe inovacija ARCA 2004., uručene su novčane nagrade i pokloni - mjerni aparati.

Predsjednik zajednice Ante Markotić čestitao je nagrađenima, naglasio značaj inovacija i tehnike za društveni razvitak te izrazio žaljenje što te djelatnosti često nisu dovoljno stimulirane i podupirane.

Erik Mohorović iz Uprave za tehnologijski razvitak Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa uručio je diplome nagrađenim maturantima te kazao da će Ministarstvo podržati daljnja natjecanja te da je već odredio "kanal financiranja" kroz program Hitra.

Ove godine na natjecanju je sudjelovalo 25 škola s 57 radova, 37 mentora i 68 učenika iz 19 gradova.

Pokazana je izuzetna kvaliteta radova, inventivnost, stvaralaštvo te primjena informatike i robotike u izradi, kazao je predsjednik Ocjenjivačkog suda Ante Markotić.

Veliku nagradu ARCA-e za rad "Alarm centrala s mobilnom dojavom provale", dobili su autor Ante Topalović i mentor Roberta Herčeki iz Tehničke škole Bjelovar.

Ostale nagrade pripale su radovima koje su potpisali Marko Mešina iz Drniša, Goran Vidmar iz Rijeke, Marko Zrno iz Samobora, Goran Presečki, Ivan Toplak, Mario Papak i Hrvoje Pelajić iz Šibenika, Matija Bosnić iz Zagreba, Kristijan Kraljević i Majdin Zukić iz Zagreba, Antonio Galović iz Labina, Mario Osrečki i Darko Zbukvić iz Zagreba, te Sandro Diković iz Pule.

Nagrađeni radovi bit će poslani na 56. svjetsku izložbu IENA na kojoj će se se od 28. do 31. listopada u Nürnbergu pojaviti preko 600 radova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙