FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JUNCKER: UHIĆENJE GOTOVINE NIJE UVJET ZA PREGOVORE S EU

ZAGREB, 24. listopada 2004. (Hina) - Luksemburški premijer Jean-ClaudeJuncker izjavio je u nedjelju da uhićenje generala Ante Gotovine nijeuvjet za početak pregovora o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, noozbiljna spremnost da ga se uhiti jest, objavio je HTV u večernjemDnevniku.
ZAGREB, 24. listopada 2004. (Hina) - Luksemburški premijer Jean-Claude Juncker izjavio je u nedjelju da uhićenje generala Ante Gotovine nije uvjet za početak pregovora o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, no ozbiljna spremnost da ga se uhiti jest, objavio je HTV u večernjem Dnevniku.

Na izravno pitanje je li uhićenje generala Gotovine uvjet za početak pregovora o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, luksemburški premijer, koji u četvrtak dolazi u posjet Hrvatskoj, izjavio je da napori Hrvatske da uhiti odbjeglog generala moraju biti "ozbiljni".

"Hrvatska se mora pobrinuti da napori koje ulaže da se generala Gotovinu izruči Den Haagu budu ozbiljni", rekao je Juncker u razgovoru za HTV.

"Na Hrvatskoj je da ispuni tu obvezu jer neke naše zemlje članice jako inzistiraju na tom pitanju", dodao je.

Juncker je također izrazio uvjerenje da je hrvatska Vlada spremna uložiti "goleme napore" kako bi se generala izručilo Den Haagu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙