FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRODI POHVALIO NAPREDAK BUGARSKE PREMA EU-U

ZAGREB/SOFIJA, 22. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Europskekomisije u odlasku Romano Prodi pohvalio je u petak u Sofiji svenapore koje je Bugarska napravila na putu prema Europskoj uniji.
ZAGREB/SOFIJA, 22. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Europske komisije u odlasku Romano Prodi pohvalio je u petak u Sofiji sve napore koje je Bugarska napravila na putu prema Europskoj uniji.

"Proces europskog udruživanja bez Bugarske ne bi bio potpun", rekao je Prodi tijekom radnog posjeta Sofiji, javila je slovenska novinska agencija STA. Bugarska bi trebala ući u EU 2007. godine zajedno s Rumunjskom.

Jedna od glavnih tema Prodijevih razgovora u Bugarskoj bio je slučaj pet bugarskih medicinskih sestara koje su osuđene i zatvorene u Libiji zbog navodnog širenja virusa HIV-a među tamošnjom djecom.

"Normalizacija odnosa s Libijom znatno je povećala mogućnosti da se to pitanje riješi", rekao je Prodi i obećao da će o slučaju bugarskih medicinskih sestara osobno razgovarati s libijskim čelnikom Moamerom Gadafijem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙