FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mikšić ipak neovisni kandidat za predsjednika Hrvatske

ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Američki 'biznismen' hrvatskogpodrijetla Boris Mikšić ipak je odlučio kandidirati se za predsjednikaHrvatske na predstojećim predsjedničkim izborima te najavio da će se,nakon dokazanih poslovnih uspjeha u SAD-u, vratiti u Hrvatsku saželjom da pomogne u njezinom gospodarskom oporavku i vraćanjunacionalnog ponosa.
ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Američki 'biznismen' hrvatskog podrijetla Boris Mikšić ipak je odlučio kandidirati se za predsjednika Hrvatske na predstojećim predsjedničkim izborima te najavio da će se, nakon dokazanih poslovnih uspjeha u SAD-u, vratiti u Hrvatsku sa željom da pomogne u njezinom gospodarskom oporavku i vraćanju nacionalnog ponosa.

"Uz potporu obitelji, prijatelja, brojnih građana Republike Hrvatske i naših iseljenika odlučio sam uključiti se u izbornu utrku za časnu i odgovornu funkciju Predsjednika Republike Hrvatske", tvrdi Mikšić u današnjem priopćenju koje potpisuje njegov izborni stožer.

Mikšić je, naime, još prije dva tjedna tvrdio kako će razmotriti hoće li se kandidirati za predsjednika, a voditelj njegovog izbornog stožera najavio je i Mikšićevo povlačenje iz izborne utrke zbog "medijskog ignoriranja i neravnopravnog tretmana predsjedničkih kandidata, posebice u odnosu na sadašnjeg predsjednika".

Nekoliko dana potom Mikšić je iz Washingtona poručio da će nastaviti kampanju ako bude mogao ravnopravno komunicirati kroz medije.

U današnjem priopćenju ističe kako su njegovi motivi da bude neovisni kandidat za predsjednika otvoreni, iskreni i potpuno odgovorni, da se ne kriju iza nikakvih interesnih, političkih ili gospodarskih klanova, da u izbornu utrku ulazi s vlastitim znanjem, iskustvom i novcem, te da traži pomoć samo od hrvatskih građana s kojima, kako kaže, želi potpisati ugovor na pet godina predsjedničkog mandata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙