FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

dopuna vijesti HNA6835 "Anto Kovačević predsjednički ..."

Hrvatska-dopunadopuna vijesti HNA6835 "Anto Kovačević predsjednički ..."ZAGREB, 20. listopada (Hina) - Molimo korisnike da dopune vijestHNA6835 emitiranu pod naslovom "Anto Kovačević predsjednički kandidatHKDU-a" dopune drugu rečenicu tako da napišu da je Kovačević nezavisnikandidat kojeg podržava HKDU. HKDU je danas i službenopredstavio svoga potpredsjednika Antu Kovačevića za predsjedničkogkandidata na predstojećim predsjedničkim izborima, koji je, kako jerekao, optimist da će ući u drugi krug glasovanja.
ZAGREB, 20. listopada (Hina) - Molimo korisnike da dopune vijest HNA6835 emitiranu pod naslovom "Anto Kovačević predsjednički kandidat HKDU-a" dopune drugu rečenicu tako da napišu da je Kovačević nezavisni kandidat kojeg podržava HKDU.

Dopunjena vijest u cijelosti glasi.

ZAGREB, 20. listopada 2004.(Hina) -

HKDU je danas i službeno predstavio svoga potpredsjednika Antu Kovačevića za predsjedničkog kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima, koji je, kako je rekao, optimist da će ući u drugi krug glasovanja.

Kovačević, koji je s današnjim danom zamrznuo članstvo u stranci kako bi na predsjedničkim izborima nastupao kao nezavisni kandidat uz potporu HKDU-a, na konferenciji za novinare izjavio je da očekuje odličan izborni rezultat i drugi krug glasovanja jer će, kako kaže, artikulirati interese biračkog tijela koje bi, da je kandidiran, okupio potpredsjednik Vlade i HDZ-a Andrija Hebrang.

Istaknuo je da se mislio povući iz kandidature u korist Hebranga, ali nakon što je HDZ kandidirao Jadranku Kosor odlučio se kandidirati jer se, kaže, aktualni predsjednik Stjepan Mesić "pod mus mora smijeniti".

Naveo je da priznaje neke Mesićeve poteze, ali i da se ne može pomiriti s "mentalitetom sluge" koji Mesić, tvrdi Kovačević, zastupa na Pantovčaku.

"Priznajem neke njegove poteze, ali godine koje dolaze nisu godine sluganstva i dodvoravanja svakom europskom činovniku koji dolazi u Zagreb, nisu godine dilanja transkripata", rekao je.

Bude li izabran za hrvatskog predsjednika, bitan će mu, kako kaže, biti samo hrvatski nacionalni interes, ne ono što od Hrvatske očekuje i traži EU.

"U Bruxellessu ću braniti nacionalne interese, a u Zagrebu neću provoditi sluganstvo", kazao je Kovačević, naglasivši da Hrvatsku ne dijeli na lijeve i desne, ustaše i partizane, već na siromašne i bogate, sirotinju i one koji su im sve uzeli i na njih gledaju s prezirom.

"Neću tolerirati bogatstvo stečeno na lihvarskim kamatama i rasprodajom hrvatske nacionalne imovine i blaga jer bez ekonomskog nema ni nacionalnog suvereniteta", rekao je Kovačević.

Posebno će se, kaže, zauzimati za potpuno zanemarene i ponižene Hrvate u BiH, a od svakog predsjedničkog kandidata tražit će da zajamči brigu o njima.

Osvrnuo se i na 'slučaj Gotovina', prozvavši Vladu i aktualnog predsjednika države da "sa suzama u očima pozivaju Gotovinu da se preda Haaškom sudu u interesu onih koji rasprodaju i rasturaju Hrvatsku kao nacionalnu državu".

Kovačević je od medija zatražio objektivnost u praćenju izborne promidžbe, poručivši da je, za razliku od "vic-mahera" kakvim je prikazivan u Saboru, pokazati da je puno više od toga.

Predizborna kampanja bit će mu, kaže, skromna (krenut će s oko 10.000 eura), čime će dokazati da se i s malo novca može dobiti izbore.

Predsjednik HKDU-a Petar Čurlin izvijestio je da je član metkovićkog ogranka stranke Stjepan Gnječ, koji je nedavno najavio kandidaturu za predsjednika države, danas isključen iz stranke jer je njegova kandidatura protumačena kao akt protiv stranke, koja je predložila Kovačevića kao svoga kandidata.

Na 'pressici' je nazočio i američki poduzetnik hrvatskog podrijetla Boris Mikšić, koji je također najavio kandidaturu, a koji je, kako je rekao, došao iz poštovanja prema Kovačeviću koji, kao ni on, nije "ni pola sata bio u Komunističkoj partiji".

Uredništvo Hine

(Hina) xtr yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙