FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Različito kretanje europskih burzovnih indeksa

LONDON, FRANKFURT, 22. listopada 2004. (Hina/Reuters) - LONDON,FRANKFURT, Reuters - Cijene dionica europskih kompanija u petak su serazličito kretale, pa su tako i dalje jačale one rudarskog sektora,dok se uslijed razočaravajućih prognoza na udaru našao telekom sektorpredvođen Ericssonom.
LONDON, FRANKFURT, 22. listopada 2004. (Hina/Reuters) - LONDON, FRANKFURT, Reuters - Cijene dionica europskih kompanija u petak su se različito kretale, pa su tako i dalje jačale one rudarskog sektora, dok se uslijed razočaravajućih prognoza na udaru našao telekom sektor predvođen Ericssonom.

Londonski Ftse indeks do podneva je ojačao 0,27 posto, na 4.630 bodova. Frankfurtski DAX indeks gotovo se nije mijenjao, porastavši neznatnih 0,07 posto, te iznosi 3.936 bodova.

Ericsson, najveći svjetski proizvođač mobilnih telefonskih mreža, izvijestio je o nižim od očekivanja narudžbama i najavio usporavanje rasta tržišta u idućoj godini u usporedbi s 2004. Njegovi tromjesečni rezultati uglavnom su u skladu s očekivanjima tržišta. Iako su mu pod utjecajem toga dionice oslabile šest posto, i dalje su za nekih 65 posto snažnije nego početkom godine, što ga čini jednim od najboljih kada je riječ o izvedbi dionica.

"Ericssonovi rezultati nisu loši, no smjernice koje je dao vjerojatno su razočaravajuće za tržišta", kazao je Bert Jansen, analitičar u BNP Paribas u Parizu.

Nasuprot tomu, dobitke su i dalje bilježile dionice rudarskih kompanija, koje su u prosjeku ojačale za 0,46 posto. BHP Billiton i Rio Tinto zabilježili su rast cijena dionica za 0,6 i 0,9 posto, dok su dionice Xstrate skočile 2,4 posto uslijed vijesti iz BHP Billitona koji kaže da vjeruje u održivost snažne kineske potražnje.

Indeks Tokijske burze Nikkei danas je ojačao 0,63 posto, dosegnuvši 10.857 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙