FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ROSSIN: NIJE VRIJEME ZA SAVJETODAVNU ULOGU UNMIK-A

PRIŠTINA,20.listopada.2004(H) - Zamjenik civilnog upravitelja UN-a naKosovu Lawrence Rossin izjavio je u srijedu u intervjuu RadijuSlobodna Europa, emisiji na albanskome, kako nije još vrijeme zaprenošenje bitnih ovlasti na kosovske institucije i za to da UNMIKpreuzme savjetodavnu ulogu.
PRIŠTINA,20.listopada.2004(H) - Zamjenik civilnog upravitelja UN-a na Kosovu Lawrence Rossin izjavio je u srijedu u intervjuu Radiju Slobodna Europa, emisiji na albanskome, kako nije još vrijeme za prenošenje bitnih ovlasti na kosovske institucije i za to da UNMIK preuzme savjetodavnu ulogu.

"Sada nije vrijeme da UNMIK preuzima savjetodavnu ulogu", rekao je Rossin.

Osuđujući kampanju protiv izlaska kosovskih Srba na subotnje izbore na Kosovu Rossin je kazao kako to nije zdravo za demokraciju, ali ni za kosovske Srbe i samo Kosovo.

Komentirajući zahtjeve da u nekim područjima kao što su vanjski odnosi i obrana dođe do prijenosa ovlasti s UNMIK-a na kosovske institucije, Rossin je kazao kako se ovlasti civilnog upravitelja UN-a na Kosovu ne mogu prenositi prije nego što se pronađe rješenje za status Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙