FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukelić s bavarskim ministrom gospodarstva

ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada ipoduzetništva Branko Vukelić sastao se danas s bavarskim ministromgospodarstva, infrastrukture, prometa i tehnologije Ottom Wiesheuom,koji u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj predvodi gospodarsko izaslanstvood predstavnika tridesetak bavarskih tvrtki.
ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić sastao se danas s bavarskim ministrom gospodarstva, infrastrukture, prometa i tehnologije Ottom Wiesheuom, koji u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj predvodi gospodarsko izaslanstvo od predstavnika tridesetak bavarskih tvrtki.

Dva su ministra nakon sastanka izjavili kako je cilj ovog posjeta bio unaprijediti dosadašnju dobru gospodarsku suradnju, ali i potaknuti nova partnerstva, posebice bavarska ulaganja u hrvatsku proizvodnju.

Tako je Vukelić izdvojio mogućnosti suradnje bavarskih s hrvatskim proizvođačima softvera, zatim potrebu korištenja iskustava bavarskih stručnjaka za malo i srednje poduzetništvo, tehnološke parkove, modalitete povezivanja znanosti i obrazovanja s poduzetništvom i sl.

Govora je bilo i o interesu bavarskih ulagača za investicije u obnovljive izvore energije, posebice vjetroelektrane, rekao je Vukelić. Dodao jer da su gosti interes iskazali i za projekte koji se tiču modernizacije zračne luke Zagreb, zatim uključenje u projekte plinskih centara Sisak i Zagreb, a posebice za pronalaženje hrvatskih partnera za postavljanje mehaničkih i bioloških uređaja za tretiranje otpada te pretvaranje otpadne i morske u pitku vodu.

Wiesheu je istaknuo kako interes bavarskih gospodarstvenika za poslovanje s Hrvatskom sve više raste, što pokazuje i brojnost delegacije koje je jučer i danas boravila u Hrvatskoj. Daljnjem poboljšanju odnosa ipak će više pridonijeti najavljeno predstavljanje hrvatskih ulagačkih mogućnosti u Muenchenu, za što je bavarski ministar dobio podršku hrvatskog kolege, koji bi trebao predvoditi delegaciju potencijalnih partnera iz Hrvatske, rečeno je nakon sastanka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙