FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRIHVATNE CENTRE U SJEVERNOJ AFRICI GRADIT ĆE BUNDESWEHR?

BERLIN, 19. listopada 2004. (Hina) - Bavarski ministar unutarnjihposlova Guenther Beckstein (Kršćansko-socijalna unija CSU) predložioje u utorak da gradnju izbjegličkih centara u sjevernoj Africi, o čemuje bilo riječi tijekom vikenda na sastanku ministara unutarnjihposlova nekoliko europskih zemalja, preuzme njemački Bundeswehr.
BERLIN, 19. listopada 2004. (Hina) - Bavarski ministar unutarnjih poslova Guenther Beckstein (Kršćansko-socijalna unija CSU) predložio je u utorak da gradnju izbjegličkih centara u sjevernoj Africi, o čemu je bilo riječi tijekom vikenda na sastanku ministara unutarnjih poslova nekoliko europskih zemalja, preuzme njemački Bundeswehr.

On je u jednom televizijskom razgovoru izjavio da njemačke snage pritom mogu koristiti svoja iskustva iz Albanije, gdje su vojnici Bundeswehra za vrijeme ratnih sukoba na Kosovu također sudjelovali u izgradnjih izbjegličkih centara.

Gradnja centara bi bi bila poduzeta uz suglasnost lokalnih vlasti, naglasio je Beckstein i dodao da je inicijativa za izgradnju prihvatnih logora isključivo "humanitarne prirode". U vodama Sredozemnog mora su život dosad izgubile već tisuće izbjeglica i mislim da je humanije te ljude vratiti na afričko tlo te im tamo pružiti humantirano utočište, smatra Beckstein.

Bavarski ministar unutarnjih poslova, koji je poznat po svojim radikalnim političkim istupima te je pobornik slogana "Zakon i red", smatra da bi i osobe kojima je u Njemačkoj odbijen zahtjev za političkim azilom trebale biti vraćene u takve izbjegličke centre, gdje bi se za njih dalje brinula Europska unija toliko dugo dok se "situacija u njihovim domovinama ne smiri".

Ministri unutarnjih poslova Njemačke, Italije, Francuske, Španjolske i Velike Britanije nisu se prošlog vikenda na sastanku u Firenci uspjeli dogovoriti oko njemačko-talijanske inicijative za izgradnjom prihvatnih centara za izbjeglice u zemljama sjeverne Afrike, čemu se protive Španjolska i Francuska. Najveći unutarnjopolitički pobornik ideje o smještaju izbjeglica izvan europskog teritorija socijaldemokratskog ministra unutarnjih poslova Otta Schilyja je njegov demokršćanski oponent Beckstein, koji u slučaju pobjede demokršćanske Unije CDU/CSU ne parlamentarnim izborima za dvije godine slovi kao najizgledniji kandidat za saveznog ministra unutarnjih poslova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙