FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske.
ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske.

VUKOVAR - Predsjednik Hrvatske stranke prava Ante Đapić prozvao je danas u Vukovaru Gradsko vijeće tog grada i OESS što se nisu očitovali o, kako je rekao, prekjučerašnjem terorističkom napadu na vukovarski HSP, ocijenivši da u Hrvatskoj vrijede dvostruka pravila ponašanja, jedna za Hrvate, a druga za Srbe. "OESS kao dežurni čuvar demokracije i zaštitinik srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj nije našao za shodno niti da se oglasi, a da je kojim slučajem bačena bomba na prostorije Samostalne demokratske srpske stranke, znamo kako bi reagirali", rekao je Đapić na konferenciji za novinare, ustvrdivši kako je "na djelu pokušaj da se cijela stvar relativizira i zataška".

ZAGREB - Odvjetnički tim generala Ante Gotovine najavio je danas da će se usprotiviti pokušaju zamrzavanja njegove imovine jer smatraju da bi se provođenjem odluke Vijeća Europske unije prekršila Gotovinina temeljna ljudska prava. "Nije nam jasno na temelju čega bi Vlada mogla pokrenuti postupak blokade imovine osobi kojoj nije dokazana krivnja, a sama imovina nije stečena kaznenim djelom", rekao je Marin Ivanović, jedan od Gotovininih odvjetnik.

ZAGREB - Čelnici triju sindikata školstva i znanosti izjavili su da jučerašnji početak pregovora s poslodavcem o povećanju plaća ne znači otkazivanje štrajka u sustavu školstva i znanosti koji su najavili za studeni. Predsjednik Velikog vijeća Nezavisnoga sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić na današnjoj konferenciji za novinare istaknuo je kako s jučerašnjim početkom socijalnoga dijaloga sindikati nisu osobito zadovoljni, jer smatraju da su to "tek riječi". Predsjednik Nezavisnoga sindikata zaposlenih u srednjim školama Andrija Puljević napomenuo je da do štrajka neće doći ako bude kvalitetnih rezultata, odnosno sporazum s utvrđenim datumima, izvršiteljima i rokovima.

ZAGREB - Hrvatska agencija za telekomunikacije objavila je danas u "Vjesniku", "Slobodnoj Dalmaciji" i međunarodnom izdanju "Financial Timesa" novi međunarodni javni natječaj za davanje koncesija u sustavu druge i treće generacije mobilne telefonije, s krajnjim rokom za podnošenje ponuda do 12 sati 3. prosinca. Natječajem, drugim ove godine, oglašene su ukupno tri koncesije - po jedna druge i treće generacije mobilne telefonije (GSM/DCS-1800 i UMTS) te jedna kombinirana koncesija (GSM/DCS-1800/UMTS).

MAKARSKA - U Makarskoj, jutros malo poslije 8,30 sati, izvršena je oružana pljačka u poslovnici Nove banke - bivše Dubrovačke banke, koja se nalazi u Ulici Stjepana Radića u samom centru grada. Polumaskirani naoružani pljačkaš, tridesetak minuta nakon jutarnjeg početka rada banke, upao je u poslovnicu i, zaprijetivši službenici pištoljem, opljačkao još neutvrđenu količinu novca, a zatim pobjegao u nepoznatom smjeru, doznaje se u policiji.

ZAGREB - Broj nezaposlenih u Hrvatskoj približio brojci od 300 tisuća - potkraj rujna ove godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje bile je evidentirano 299.469 nezaposlenih osoba. To je za 1,9 posto posto ili za 5.627 osoba više u odnosu na prethodni mjesec, a za 7.941 osobu ili 2,6 posto manje nego u rujnu 2003.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙