FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 22. listopada 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijestido 4,30 sati.
ZAGREB, 22. listopada 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

VUKOVAR - Nastavlja se kriminalistička obrada trojice borovskih Srba, osumnjičenih da je jedan od njih nakon sinoćnjega fizičkog sukoba s članovima vukovarskog HSP-a na terasi pravaškog Kluba bacio ručnu bombu pri čemu su lakše ozlijeđena dvojica članova HSP-a, potvrdio je sinoć Hini glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Miroslav Janić. Po njegovim riječima policija, po zakonu, ima pravo zadržati osumnjičenike 24 sata, a taj rok istječe ujutro u 9 sati. "Imamo pravo zatražiti i produljenje toga roka", dodao je Janić. Dodao je kako nema novih pojedinosti o kriminalističkoj obradi osim da još traje. Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović za Hinu je izjavio kako mu je poznato da su u tijeku kriminalističke obrade trojica borovskih Srba priznala sudjelovanje u fizičkom sukobu s članovima i pristašama HSP-a, ali da poriču da je netko od njih bacio ručnu bombu.

ZADAR - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković sinoć je u Zadru otvorio 14. sabatinu - tradicionalno okupljanje dalmatinskih vinogradara i vinara u povodu svršetka berbe grožđa. Rekavši da je Sabatina jedna od najposjećenijih događaja poljoprivrednika, ministrar Čobanković je izrazio želju da se sličnim okupljanjem vinogradara i vinara svršetak berbe obilježava i u unutrašnjosti Hrvatske. Ovogodišnja je berba bila zadovoljavajuća, rekao je ministar. Kad je riječ o vinogradarstvu, u Hrvatskoj je i dalje najveća zapreka njegovu razvoju nedostatak nasada. Hrvatska ima 13.600 hektara pod vinogradima, a to je premalo, ocijenio je ministar i dodao da razvoj otežavaju i usitnjeni posjedi, tako da navedenoj površini radi 13.000 proizvođača vina.

ČAKOVEC - U Ivanovcu kraj Čakovca u četvrtak u 19,10 sati vozač nepoznatog osobnog vozila udario je u pješaka Stjepana Balaška (63) koji je preminuo po dolasku u čakovečku bolnicu. Policija traga za odbjeglim vozačem najverojatnije merecedesa tamnije boje i novije proizvodnje, izvijestila je policija koja moli sve očevice da se jave na broj 92 ili u najbližu policijsku postaju. Balaško je osma ovogodišnja žrtva na međimurskim prometnicima. Istovremeno su na cesti između Nedelišća i Gornjeg Hrašćana stradala dvojica biciklista: 24-godišnji C.D. iz romskog naselja Sitnice i 27-godišnji O.M. iz romskog naselja Trnovec. Na njih je osobnim automobilom naletio 24-godišnji V.M. iz Strahoninca. Ozlijeđeni su u životnoj opasnosti i liječnici čakovečke bolnice bore se za njihov život, doznaje se u policiji.

ZAGREB - Izložba radova suvremenih japanskih slikara otvorena je sinoć u Galeriji "Zvonimir" pri Ministarstvu obrane. Izloženo je četrdesetak radova 23 umjetnika, a osim kaligrafije, najstarije japanske likovne umjetnosti, izložena su i ulja na platnu i akriliti - djela koja na pravi način predstavljaju japansku kulturu. Likovni kritičar Đuro Vanđura naglasio je kako izložba pokazuje koliko je europska umjetnost utjecala na razvoj suvremene japanske umjetnosti. Izložba je i dobrotvorne naravi jer su japanski umjetnici darovali dvije slike i novčanu pomoć Hrvatskom Crvenom križu.

DUBROVNIK - U Dubrovniku je sinoć svečano obilježena 85. godišnjica osnutka i 50. godišnjica kontinuiranog izlaženja časopisa Naše more. Glavni urednik Josip Lovrić rekao je da je časopis Naše more kao pomorski znanstveni časopis utemeljen 1919. i najstariji je hrvatski znanstveni časopis u kojemu se objavljuju članci iz područja pomorstva, povijesti pomorstva, brodostrojarstva, i akvakulture. U njemu, osim hrvatskih, objavljuju i brojni inozemni znanstvenici. Dugogodišnji izdavač časopisa bio je Klub pomoraca Dubrovnik, a sada ga izdaje Sveučilište u Dubrovniku. Časopis osim hrvatska uredništva uređuje i međunarodni uređivački odbor, u kojemu su i stručnjaci iz Trsta, Istanbula, Sueza i Plymoutha.

ZAGREB - Hrvatska radiotelevizija (HRT) sinoć je nakon 15-ak minuta prekinula prikazivanje emisije "Tko želi biti milijunaš" budući da je emitirana pogrešna epizoda tog popularnog kviza. "Grubom pogreškom u procesu emitiranja zamijenjena je kaseta s večerašnjom epizodom kviza 'Tko želi biti milijunaš' te smo stoga morali prekinuti emitiranje pogrešne epizode", stoji u priopćenju ravnateljstva i programskog vodstva u kojem se HRT ispričava gledateljima. Pogrešna epizoda bila je u programu oko 15 minuta nakon čega je bez obrazloženja prekinuta. Uslijedile su reklame te emisija "Brisani prostor" tijekom koje je emitirana poruka isprike zbog prikazivanja pogrešne emisije. HRT u priopćenju napominje da je u okviru svojih ovlasti glavni ravnatelj pokrenuo postupak ispitivanja disciplinske odgovornosti sudionika događaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙