FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA ČETVRTAK, 21. LISTOPADA

ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 21. listopada.
ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 21. listopada.

ZAGREB - Druga sjednica istražnog povjerenstva koje bi trebalo utvrditi sve činjenice vezene za jamstva koja je bivša Vlada davala kreditorima privatnog riječkog brodogradilišta Viktor Lenac. Povjerenstvo treba utvrditi tko su stvarni vlasnici brodogradilišta kojemu su odobreni krediti i državna jamstva, razloge zbog kojih su jamstva izdata, vrijednost i karakter jamstava koje je Lenac davao za osiguranje kredita, posebice hipoteke na pomorskom dobru itd. (zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka, dvorana 202 u 11 sati).

ZAGREB - Povjerenstvo za suzbijanje opojnih droga će pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor održati sjednicu na kojoj će se raspravljati o izvršenju mjera i provođenju akcijskog plana suzbijanja zlouporabe opojnih droga (zgrada Vlade, Trg sv. Marka 2 u 13 sati).

ZAGREB - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković otvara Sabatinu - tradicionalni skup vinogradara i vinara koji se održava do 24. listopada (Hotelsko naselje Borik, hotel Donat u 19 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare o seminaru o suzbijanju dječje pornografije na internetu. Seminar je održan u organizaciji Ravnateljstva policije i Policijske akademije MUP-a u suradnji s Glavnim tajništvom Interpola u Lyonu (Policijska akademija, Avenija Gojka Šuška b.b. u 13 sati).

ZAGREB - Potpredsjednica Hrvatskog sabora Vesna Pusić i saborski zastupnici s područja Zagreba i Zagrebačke županije održat će sastanak o problemima i potrebama slijepih. Sastanak organizira Udruga slijepih Zagreb u povodu Međunarodnog dana bijelog štapa (Draškovićeva 80/3 u 11 sati).

ZAGREB - Saborski klub Hrvatske strane prava održat će konferenciju za novinare na kojoj će govoriti predsjednik stranke Anto Đapić i kandidat HSP-a za predsjednika države Slaven Letica (zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka, dvorana Ivana Kukuljevića u 10 sati).

ZAGREB - Liberalna stranka održat će konferenciju za novinare na kojoj će uoči izbornog sabora predstaviti kandidat za predsjednika stranke Zlatko Benašić, potpredsjednik LS-a i dogradonačelnik Osijeka (stranački prostori, Ilica 16 u 12 sati).

RIJEKA - Početak dvodnevnog međunarodnog znanstvenog skupa "Latinitet u Europi s posebnim osvrtom na hrvatski latinitet nekad i danas". Prvi svjetski znanstveni skup posvećen europskom latinitetu prilika je, navode organizatori, da se kroz predavanja iznesu podaci o stanju latinskog jezika kao i mišljenja o mjestu latinskog jezika u europskoj kulturi. Očekuje se da će se sudionici skupa osvrnuti na nastavu latinskoga u školama i na fakultetima, a zbog vrlo bogatog književnog i znanstvenog stvaralaštva pisanog na latinskom jeziku tema skupa bit će i hrvatski latinisti.

ZAGREB - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predstavit će hrvatsko izdanje najnovije knjige pape Ivana Pavla II. "Ustanite, hajdemo!" (Kulturno informativni centar, Preradovićeva 5 u 11 sati).

ZAGREB - Otvaranje izložbe radova suvremenih japanskih slikara "Zbirka japanske umjetnosti 2004. u Hrvatskoj". S 40-ak radova predstavit će se 23 umjetnika. Izložba je humanitarnog karaktera, a ostaje otvorena do 30. listopada (Galerija MORH-a Zvonimir, Bauerova 33 u 19 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01 4808 600

telefax: 01 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙