FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prva sjednica vladina Povjerenstva za ljudska prava

ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina) - Danas je održana prva sjednicavladina Povjerenstva za ljudska prava na kojoj je, pod predsjedanjempotpredsjednice Vlade Jadranke Kosor, raspravljano o izradiNacionalnog programa zaštite i promicanja ljudskih prava u RepubliciHrvatskoj od 2004. do 2008. godine, priopćeno je danas iz Vlade.
ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina) - Danas je održana prva sjednica vladina Povjerenstva za ljudska prava na kojoj je, pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor, raspravljano o izradi Nacionalnog programa zaštite i promicanja ljudskih prava u Republici Hrvatskoj od 2004. do 2008. godine, priopćeno je danas iz Vlade.

Koordinator toga posla i komparativnog prikaza nacionalnih programa država članica UN-a bit će Ured za ljudska prava. Program će biti dostavljen Vladi do sredine studenoga ove godine, a nakon prihvaćanja u Vladi bit će upućen u Sabor.

Raspravljano je i o izradi Nacionalne strategije za suzbijanje svih oblika diskriminacije, a koordinator projekta bilo bi Ministarstvo pravosuđa.

Predstavnici nadležnih tijela izvijestili su članove Povjerenstva da je i taj dokument velikim dijelom izrađen, a samo dovršenje predviđeno je do kraja studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙