FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

suradnja vlade i unicef-a na projektu protiv nasilja u školama

ZAGREB, 7. listopada 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade JadrankaKosor i regionalna izaslanica UNICEF-a za Europu Ann-Lis Svenssonpotpisale su danas ugovor o suradnji u provedbi projekta "Za sigurno ipoticajno okruženje u školama" kojim se Vlada obvezala da će projektprotiv nasilja, koji UNICEF provodi u 119 škola, poduprijeti s 300tisuća kuna.
ZAGREB, 7. listopada 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i regionalna izaslanica UNICEF-a za Europu Ann-Lis Svensson potpisale su danas ugovor o suradnji u provedbi projekta "Za sigurno i poticajno okruženje u školama" kojim se Vlada obvezala da će projekt protiv nasilja, koji UNICEF provodi u 119 škola, poduprijeti s 300 tisuća kuna.

Svensson je izjavila kako je riječ o novom načinu rada u školama u borbi protiv nasilja a današnji ugovor predstavlja daljnje poboljšanje odnosa između hrvatske Vlade i UNICEF-a.

Izvijestila je da su za hrvatski model borbe protiv nasilja u školama zainteresirane i druge zemlje.

Istraživanje u Zagrebu pokazalo da je 100 tisuća djece svakodnevno izloženo nasilju svojih vršnjaka, a 20 posto djece doživi nasilje dva do tri puta tijekom svojega djetinjstva, istaknula je Jadranka Kosor.

Zahvalila je UNICEF-u na svemu što je učinio za hrvatsku djecu, posebice u ratno vrijeme, te izrazila zadovoljstvo što je ugovor potpisan baš tijekom Dječjeg tjedna u Hrvatskoj.

Za provedbu projekta u 119 škola UNICEF-u trebaju dva milijuna kuna od kojih je donacijama građana dosad prikupljeno 1,4 milijuna kuna.

Prema ugovoru, UNICEF će voditi medijsku kampanju za podizanje svijesti javnosti te provesti program u školama u koji će biti uključena obiteljska savjetovališta i 34 kluba mladih koji djeluju u Hrvatskoj.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti obvezalo se pak da će osim financijske pružiti stručnu i konzultacijsku pomoć.

Na upit o izvješću Amnesty Internationala u kojem se tvrdi da postoji segregacija romske djece u Međimurju, Kosor je odgovorila kako nije vidjela izvješće ali smatra da je u razdoblju otkad je potpredsjednica Vlade i predsjednica Povjerenstva za Rome učinjeno puno.

"Romi su zadovoljni jer imaju svoje predstavnike, obišla sam romska naselja te se zauzela za izgradnju naselja u Donjoj Dubravi, a Vlada će i u buduće činiti sve da se poboljšaju životni uvjeti Roma", izjavila je Kosor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙