FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SRBIJANSKI PREMIJER KASNIO U SOLUN ZBOG INCIDENTA S EPISKOPOM SPC

BEOGRAD,21. listopada(Hina) - Srbijanski premijer Vojislav Koštunica,koji je u četvrtak otputovao u Solun, odbio je putovati dok makedonskepogranične vlasti ne propuste episkopa Srpske pravoslavne crkveIrineja, koji je također putovao u Solun na dvodnevni "Osmi dijalogpravoslavnih crkava i Europskih pučkih stranaka".
BEOGRAD,21. listopada(Hina) - Srbijanski premijer Vojislav Koštunica, koji je u četvrtak otputovao u Solun, odbio je putovati dok makedonske pogranične vlasti ne propuste episkopa Srpske pravoslavne crkve Irineja, koji je također putovao u Solun na dvodnevni "Osmi dijalog pravoslavnih crkava i Europskih pučkih stranaka".

Premijer Koštunica je, prije polijetanja zrakoplova u četvrtak ujutro, obaviješten o postupku makedonskih vlasti, te je obavijestio organizatore skupa da ne želi putovati dok episkop ne prijeđe granicu, nakon čega su organizatori iz Atene i Bruxellesa intervenirali te je episkopu Irineju dopušten ulazak u Makedoniju.

Premijer Koštunica otputovao je u Solun sa sat i pol zakašnjenja.

Agencija Beta je, pozivajući se na izvore u Vladi Srbiji, javila da je u automobilu s episkopom Irinejom bio i beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, koji se solidarizirao s predstavnikom Srpske pravoslavne crkve, odbivši da uđe u Makedoniju dok to ne bude omogućeno i episkopu Irineju.

Srbijanski premijer trebao je biti jedan od prvih govornika na skupu koji se u četvrtak održava u Solunu.

Između Srpske pravoslavne crkve i Makedonske pravoslavne crkve postoji sukob jer SPC ne prihvaća autokefalnost Makedonske pravoslavne crkve.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙