FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavio se Zlatko Benašić, kandidat za predsjednika LS-a

ZAGREB, 21. listopada 2004. (Hina) - Zlatko Benašić, osječkidogradonačelnik i jedini protukandidat Ivi Bancu na predstojećem 4.Saboru LS-a u subotu, 23. listopada, predstavio se danas sjedištustranke u Zagrebu.
ZAGREB, 21. listopada 2004. (Hina) - Zlatko Benašić, osječki dogradonačelnik i jedini protukandidat Ivi Bancu na predstojećem 4. Saboru LS-a u subotu, 23. listopada, predstavio se danas sjedištu stranke u Zagrebu.

Benašić je 12 godina zamjenik gradonačelnika Osijeka, više od 10 godina predsjednik osječkih liberala i jedan od potpredsjednika LS-a.

Na konferenciji za novinare Benašić je potvrdio da nije za brzo ujedinjenje s HNS-om i Librom već za daljnji nastavak razgovora, ali na ravnopravnim temeljima.

Pritom je napomenuo da najprije treba stvoriti okvire kako bi se kod ujedinjavanja u novu stranku osigurao liberalni predznak, počevši od imena stranke nadalje.

"Ako nova stranka neće imati takve atribute, to će većini članova biti neprihvatljivo", rekao je i ustvrdio da je onda sasvim svejedno hoće li ih eutanazirati vrijeme ili će se utopiti u novu stranku.

Na upit novinara je li spreman i na razgovore s HSLS-om rekao je da je spreman i za takve razgovore. "Nikome ne treba zatvarati vrata", dodao je.

Zamoljen da komentira tvrdnje sadašnjeg predsjednika LS-a Ive Banca da mu je pravi protukandidat zapravo Zlatko Kramarić, Benašić je naveo da svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali da oni u osječkom LS-u rade kao tim što je preduvjet za dobar posao.

Naglasio je da bi optimizam i pobjednički mentalitet u Osijeku mogao koristiti i stranci u cjelini i naveo da želi raditi na jačanju unutarnje organizacije LS-a.

Benašić je naglasio da ima potporu 15-ak županijskih organizacija LS-a iako je za kandidaturu za predsjednika LS-a potrebno svega pet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙