FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KANDIDATI U KABULU TRAŽE PREKID IZBORA

KABUL, 9. listopada 2004. (Hina/AFP) - Jedan od kandidataafganistanskih predsjedničkih izbora Abdul Satar Sirat, koji je tvrdioda govori u ime 14 kandidata, tražio je u subotu u Kabulu da se izboriprekinu jer nisu legitimni.
KABUL, 9. listopada 2004. (Hina/AFP) - Jedan od kandidata afganistanskih predsjedničkih izbora Abdul Satar Sirat, koji je tvrdio da govori u ime 14 kandidata, tražio je u subotu u Kabulu da se izbori prekinu jer nisu legitimni.

Glavni suparnik Hamida Karzaija na izborima, Tadžik Yunus Qanooni pozvao je u subotu također na trenutačni prekid izbora zbog nepravilnosti, rekao je jedan od njegovih bliskih suradnika, prenosi AFP. Ta je osoba dodala da je Qanooni u skupini kandidata koja je tražila prekid izbora.

Abdul Satar Sirat, kojeg smatraju najstarijim kandidatom govorio je nakon sastanka skupine kandidata za predsjedničke izbore u Kabulu.

"Ti izbori nisu legitimni", rekao je novinarima.

"Utvrdili smo vrlo jasne intervencije u taj izborni proces. Naši predstavnici u Kabulu i pokrajinama su izvijestili o tome da ljudi imaju nekoliko biračkih kartica, vidjeli su ljude koji su govorili biračima da glasuju za Hamida Karzaia i vršili su na njih pritisak".

On je također spomenuo probleme povezane s tintom koju neki birački uredi koriste za obilježavanje palaca birača. Prema promatračima i biračima ta tinta nije neizbrisiva i time omogućuje prevare.

Ukupno 18 kandidata, među kojima je i dosadašnji predsjednik Hamid Karzai, kandidiralo se za predsjedničke izbore koji su počeli u subotu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙