FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UHIĆENE TRI OSOBE U VEZI S EKSPLOZIJOM U VUKOVARU

VUKOVAR/ZAGREB, 21. listopada 2004. (Hina) - Policija je u četvrtakuhitila tri osobe u vezi s eksplozijom ispred prostorija HSP-a uVukovaru u kojoj su u srijedu navečer ranjena dvojica članova testranke, potvrdio je istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru,Nikola Bešenski.
VUKOVAR/ZAGREB, 21. listopada 2004. (Hina) - Policija je u četvrtak uhitila tri osobe u vezi s eksplozijom ispred prostorija HSP-a u Vukovaru u kojoj su u srijedu navečer ranjena dvojica članova te stranke, potvrdio je istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru, Nikola Bešenski.

Uhićeni su D.M. (1981.), D.D. (1977.) i Z.U. (1975.) iz Borova kod Vukovara, mjesta s pretežito srpskim stanovništvom.

Bešenski je ponovio kako je oko 19,30 sati došlo do fizičkog sukoba između više osoba koje su se u to vrijeme nalaze na terasi pravaškog Kluba u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje, neposredno uz prostorije vukovarskog HSP-a, a oko 19,50 sati začula se eksplozija u kojoj su lakše ranjene dvije osobe i oštećena dva automobila.

Na poljani uz prostorije HSP-a pronađeno je 20-tak ostataka ručne bombe M-75, rekao je Bešenski.

Novinari su saznali kako su u eksploziji lakše ranjeni članovi vukovarskog HSP-a Petar Novta i Vlado Šterc, koji su nakon ukazane pomoći u Općoj bolnici Vukovar, sinoć i pušteni kućama.

Prema riječima Marinka Stokanovića, koji se prema vlastitim riječima u srijedu navečer nalazio na terasi pravaškog Kluba u vrijeme eksplozije, tome je "prethodio fizički sukob koji su izazvala trojica Srba iz Borova". "Jedan od njihovih krenuo je na jednog od naših i tu su svi skočili, " ispričao je novinarima Stokanović. "Trojica Srba ubrzo po izbijanju sukoba napustili su terasu pravškog Kluba, a nakon njihovog odlaska začula se eksplozija. Nitko nije vidio tko je bacio bombu. Samo se sve zatreslo", rekao je Stokanović.

Incident u Borovu naselju oštro su osudili hrvatska Vlada, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, te predsjednik Hrvatske stranke prava Anto Đapić.

Premijer Ivo Sanader dao je poseban nalog policiji da učini sve kako bi što prije otkrila i kaznila počinitelje, a Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti zatražilo je brzu i učinkovitu istragu.

Predsjednik Hrvatske stranke prava Anto Đapić ocijenio je u četvrtak na konferenciji za novinare da bi incident trebao biti opomena državnim vlastima da stvari nisu tako lijepe kakvima ih se nastoji prikazati. Na pitanje misli li da je riječ o terorističkom činu, odgovorio je potvrdno.

Đapić je pozvao članstvo na toleranciju i dostojanstvo. "Neka policija i dalje radi svoj posao, a državna vlast neka sagleda dokle može ići toleriranje ispada poput onoga Milorada Pupovca, koji je prošlog tjedna govorio o nastavku politike etničkog čišćenja, da bi u srijedu dao laskave ocjene kojima podržava Vladu", poručio je Đapić.

Nezavisni zastupnik Ivo Lončar, koji je rekao da je na konferenciju za novinare došao u svojstvu građanina, pitao je nije li događaj u Vukovaru zapravo teroristički čin. Đapić je odgovorio da je i "samo nošenje bombe u džepu oblik terorizma".

"Riječ je o najgorem nasilju nad mirnim građanima", ocijenio je Đapić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙