FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UHIĆENE TRI OSOBE U VEZI S EKSPLOZIJOM U VUKOVARU

VUKOVAR/ZAGREB, 21. listopada 2004. (Hina) - Policija je jutros uhitilatri osobe u vezi s eksplozijom ispred prostorija HSP-a u Vukovaru ukojoj su sinoć ranjena dvojica članova te stranke, potvrdio jeistražni sudac Županijskog suda u Vukovaru, Nikola Bešenski.
VUKOVAR/ZAGREB, 21. listopada 2004. (Hina) - Policija je jutros uhitila tri osobe u vezi s eksplozijom ispred prostorija HSP-a u Vukovaru u kojoj su sinoć ranjena dvojica članova te stranke, potvrdio je istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru, Nikola Bešenski.

Uhićeni su D.M. (1981.), D.D. (1977.) i Z.U. (1975.) iz Borova kod Vukovara, mjesta s pretežito srpskim stanovništvom.

Bešenski je ponovio kako je oko 19,30 sati došlo do fizičkog sukoba između više osoba koje su se u to vrijeme nalaze na terasi pravaškog Kluba u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje, neposredno uz prostorije vukovarskog HSP-a, a oko 19,50 sati začula se eksplozija u kojoj su lakše ranjene dvije osobe i oštećena dva automobila.

Na poljani uz prostorije HSP-a pronađeno je 20-tak ostataka ručne bombe M-75, rekao je Bešenski.

Novinari su saznali kako su u eksploziji lakše ranjeni članovi vukovarskog HSP-a Petar Novta i Vlado Šterc, koji su nakon ukazane pomoći u Općoj bolnici Vukovar, sinoć i pušteni kućama.

Prema riječima Marinka Stokanovića, koji se prema vlastitim riječima sinoć nalazio na terasi pravaškog Kluba u vrijeme eksplozije, tome je "prethodio fizički sukob koji su izazvala trojica Srba iz Borova". "Jedan od njihovih krenuo je na jednog od naših i tu su svi skočili, " ispričao je novinarima Stokanović. "Trojica Srba ubrzo po izbijanju sukoba napustili su terasu pravškog Kluba, a nakon njihovog odlaska začula se eksplozija. Niko nije vidio tko je bacio bombu. Samo se sve zatreslo", rekao je Stokanović.

Sinoćnji incident u Borovu naselju oštro su osudili hrvatska Vlada, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, te predsjednik Hrvatske stranke prava Anto Đapić.

Premijer Ivo Sanader dao je poseban nalog policiji da učini sve kako bi što prije otkrila i kaznila počinitelje, a Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti zatražilo je brzu i učinkovitu istragu.

Predsjednik Hrvatske stranke prava Anto Đapić ocijenio je na današnjoj konferenciji za novinare da bi sinoćnji incident trebao biti opomena državnim vlastima da stvari nisu tako lijepe kakvima ih se nastoji prikazati. Na pitanje misli li da je riječ o terorističkom činu, odgovorio je potvrdno.

Đapić je pozivao članstvo na toleranciju i dostojanstvo. "Neka policija i dalje radi svoj posao, a državna vlast neka sagleda dokle može ići toleriranje ispada poput onoga Milorada Pupovca, koji je prošlog tjedna govorio o nastavku politike etničkog čišćenja, da bi jučer dao laskave ocjene kojima podržava Vladu", poručio je Đapić.

Nezavisni zastupnik Ivo Lončar, koji je rekao da je na konferenciju za novinare došao u svojstvu građanina, pitao je nije li jučerašnji događaj u Vukovaru zapravo teroristički čin. Đapić je odgovorio da je i "samo nošenje bombe u džepu oblik terorizma".

"Riječ je o najgorem nasilju nad mirnim građanima", ocijenio je Đapić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙